CHP'de 45 il tamam

Güncelleme Tarihi:

CHPde 45 il tamam
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2004 02:01

28 Mart seçimleri için adayları belirlemeye başlayan CHP yönetimi, ilk olarak 45 ildeki belediye başkan adayını kesinleştirdi. Merkez Yönetim Kurulu'nda belirlenen adaylar, pazar günü toplanacak Parti Meclisi'nde onaylanacak.

Önceki gün TBMM'ye gelerek Baykal ile görüşen Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdar Bilgili'nin amcasının oğlu Murat Bilgili, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de memleketi olan Afyon Belediye Başkanı adayı olarak belirlendi. Adı İstanbul adaylığı için de geçen Celal Doğan, 4. kez görev yapmak için Gaziantep'ten aday oldu. CHP'nin belirlenen 45 adayı arasında 2 kadın ve 1 emekli tümgeneral bulunuyor. Önceki hafta CHP'ye katılan Emekli Tümgeneral Selahattin Yücel Çorum'dan aday oldu. Hatay'ın kadın Belediye Başkanı İris Şentürk yeniden aday gösterilirken, Kırıkkale adaylığı için de Makbule Şenses belirlendi.

İşte adaylar

Afyon-Murat Bilgili, Amasya-Sefa Özkök, Antalya-Ertuğrul Dokuzoğlu, Ardahan-Teoman Güngör, Artvin-Emin Özgün, Aydın-Hüseyin Aksu, Bilecik-Metin Yener, Burdur-Necdet İlgün, Bolu-Yüksel Ceylan, Bursa-Gürhan Akdoğan, Çanakkale-Ülgür Gökhan, Çorum-Selahattin Yücel, Denizli-Ali Marım, Erzincan-Cemil Tanguroğlu, Eskişehir-Aydın Güngör, Gaziantep-Celal Doğan, Giresun-Hasan Karaibrahim, Hatay-İris Şentürk, İzmir-Ahmet Piriştina, Kastamonu-Mehmet Ali Tosyalıoğlu, Kayseri-Niyazi Bahçeci, Kırıkkale-Makbule Şenses, Kırklareli-Yılmaz Şeşen, Kilis-Ekrem Çetin, Kütahya-Ali Rıza Muslu, Karaman-Yaşar Evcen, Kocaeli-Hikmet Erenkaya, Konya-Hasan Sarımehmetoğlu, Manisa-Hakkı Bayatlı, Mardin-Edip Servet Devrimci, Mersin-Macit Özcan, Muğla-Osman Gürün, Muş-Alparslan Oraş, Niğde-Nadi Özdamar, Samsun-Muzaffer Önder, Sinop-Baki Ergül, Sivas-Halil Işın, Tekirdağ-Güneş Gürseler, Tokat-Rıfat İşeri, Trabzon-Volkan Canalioğlu, Tunceli-Hasan Korkmaz, Van-Şahabettin Özarslan, Yalova-Gültekin Rodoplu, Yozgat-Halil Tanrıverdi, Zonguldak-İsmail Eşref.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!