CHP: Uluslararası ittifak peşindeyiz

Güncelleme Tarihi:

CHP: Uluslararası ittifak peşindeyiz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Almanya Başbakanı Helmut Kohl'ün CHP-SPD dayanışmasını ‘‘Sosyalist karaktersizlik’’ diye nitelemesini Hürriyet'e değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Kumbaracıbaşı, ‘‘Biz ne irticacı, ne de ‘Hıristiyan Kulüpçü' ittifak peşindeyiz. Biz ırkçılıktan, radikallikten uzak, güzel bir dünya için uluslararası dayanışmanın peşindeyiz’’ dedi.

Kumbaracıbaşı, Alman pasaportlu Türkler’den eylül ayında yapılacak seçimlerde Sosyal Demokrat Parti'ye (SPD) destek vermelerinin istenmesini ‘‘Sosyalist Enternasyonalizm'in bir gereği’’ olarak açıkladı. Kohl'ün sözlerini son derece yakışıksız bulduğunu belirten ve ‘‘Sayın Kohl'ün sözlerinden seçim telaşı içinde olduğu anlaşılıyor’’ diyen Kumbaracıbaşı, şöyle devam etti:

‘‘İki kardeş parti arasında Sosyalist Enternasyonalizm'in gereği olan dayanışma, Kohl'ü bayağı etkilemiş. Aslında Almanya Başbaşkanı'nın sözleri, o ülkede yaşayan vatandaşlarımızın ne kadar büyük bir güç haline geldiklerinin göstergesidir. Tüm siyasi partiler, başta Almanya olmak üzere Avrupa'daki Türk etkinliğini dikkate almalılar. Almanya'daki Türkler daha ileride bu ülkenin siyasi geleceğini belirleyecektir. Biz CHP olarak bu gerçeği görmenin mutluluğunu yaşıyoruz.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!