CHP süt sorununu Meclis'e taşıdı

Güncelleme Tarihi:

CHP süt sorununu Meclise taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2012 10:24

’OKUL Sütü Akıl Küpü’ projesi kapsamında okullarda dağıtılan ve öğrencilerin rahatsızlanmasına neden olan sütlerle ilgili CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar ile Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, TBMM araştırması yapılması için önerge verdi.

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç önergeyle ilgili olarak Adapazarı’nda gazetecilere açıklama yaptı. Özkoç şöyle konuştu:

"2 Mayıs 2012 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü "Okul Sütü Akıl Küpü" projesi kapsamında İlköğretim öğrencilerine dağıtılan sütlerden Diyarbakır, Sivas, Antalya, Kırıkkale, Sakarya ve Edirne’de zehirlenmeler yaşanmıştır.

Zehirlenme vakalarına neden olan sütlerin, ihale şartnamelerinde TSE belgesi zorunluluğunun olmadığı belirtilmektedir. ’Okul Sütü Akıl Küpü’ projesinin ülkemizin tüm ilköğretim okullarını kapsaması ve dağıtımının yapıldığı ilk gününden zehirlenmelerin görülmesi ihale şartnamesinin incelenmesini gerektirmektedir.

Açıklanan bu nedenlerle ’Okul Sütü Akıl Küpü’ projesi hakkında meclis araştırması açılması gerekmektedir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!