CHP’nin Esad ziyaretindeki ilginç detay

Güncelleme Tarihi:

CHP’nin Esad ziyaretindeki ilginç detay
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2013 13:18

CHP Milletvekili Hasan Akgöl başkanlığındaki heyetin, Şam’da Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile yaptığı görüşmeye, Reyhanlı’daki saldırıların baş aktörü olduğu iddia edilen Ebu Firas’ın da katıldığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

CHP Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu, İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ve Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın Esad’la görüştükleri sırada Aytuğ Atıcı’nın hemen sağ tarafında oturan bir kişinin kimliği, ziyaretle ilgili en dikkat çekici ayrıntı oldu. Ziyareti organize eden ismin de aynı kişi olduğu da iddialar arasında.

Bugüne kadar o kişinin kimliği saklı kalırken, iddialara göre o kişi Anas Asalıeh. Ebu Firas kod adlı Asalieh’ın, organizasyonunu yaptığı toplantılara bizzat katıldığı da ortaya çıktı.

Ebu Firas olarak bilinen Anas Asalıeh’in Reyhanlı’daki saldırıların, mülteci kamplarının bombalanmasının ve muhalif liderlerin kaçırılması eylemlerinin başaktörü olduğu iddia ediliyor.

CHP’lilerin “Bizi sadece taksiyle Şam’a götürdü” dedikleri Mahmut K., “Görüşmeyi Şam’daki ortağım Anas Asalıeh ayarladı” demişti. Anas Asalıeh’in El Muhaberat görevlisi Ebu Firas olduğu ve CHP heyetiyle Beşar Esad arasındaki görümeye de bizzat katıldığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

ARINÇ DA DEĞİNMİŞTİ

Dünkü Bakanlar Kurulu toplantının ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptığı açıklamada bu konuya da değinmişti.

Arınç şunları söylemişti:
"Sayın Başbakanımızın CHP heyetini Suriye’ye götürenlerle, saldırıyı gerçekleştirenlerin aynı kişiler olduğuna dair geçtiğimiz günlerde il başkanları toplantısındaydı zannediyorum bir açıklaması oldu. Buna karşın Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz’ın da ’Evet bu doğrudur, bizi oraya götürenler aslında Türkiye’den Suriye’ye gitmek isteyenlere yardım yapan veya bir şirket olarak adeta bir turizm görevi yapan kişilerdir. Biz onların kim olduğunu bilemezdik’ şeklindeki açıklamaları da dolaylı bir ikrarı içinde taşımaktadır. Ancak bu olay, yani bu kişilerin hangi olayla bağlantısı olduğu konusu Reyhanlı saldırısıyla değil, daha çok Apaydın Kampı’na düzenlenebilecek bir saldırının önlenmesi ve olayın faillerinin yakalanmasıyla ilgilidir. Belki bundan yeterince haberdar değilsiniz, olmayabilirsiniz ama Apaydın Kampı’na da maalesef bir saldırı düşünülmüş ve oradaki sığınmacılara karşı bir hareket planlanmıştır. Bununla ilgili soruşturma devam etmektedir. O saldırıyı planlayanların içerisinde CHP heyetini Esed ile buluşturmaya götüren kişilerin olduğu da bilinmektedir. Ancak soruşturmanın gizliliği esastır. Zannediyorum bittiğinde ve yargı süreci başladığında bu kişiler hem takma kod adlarıyla hem de bizzat öz isimleriyle hepinizin bilgisine tekrar sunulmuş olacaktır."

Haberin Devamı

CHP’nin Esad ziyaretindeki ilginç detay

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!