CHP’li Düzgün : Her gün yüzlerce mesaj alıyoruz

Güncelleme Tarihi:

CHP’li Düzgün : Her gün yüzlerce mesaj alıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2014 14:28

MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın en son yaptığı “bedelli yok” açıklamasına rağmen tartışma bitmedi. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde bedelli askerlik bekleyen ve sayıları 700 bin olarak ifade edilen bakaya ve yoklama kaçaklarından siyaselere yoğun baskı ve talep geliyor. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, bedelli askerlik uygulamasının şu anda gündemlerinde olmadığını ancak daha sonra gündeme girebileceğini belirtmesi de umutları tekrar arttırdı. CHP’li Orhan Düzgün, bedelli askerliğin tekrar çıkarılması için her gün yüzlerce mesaj aldıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

22 bin üyesi bulunan Bedelli Askerlik Platformu’nun kurucusu Dr. Özgür Niflioğlu, konuyu görüşmek amacıyla iki defa Başbakan Tayyip Erdoğan’dan randevu istediklerini ancak şu aşamada bir yanıt gelmediğini söyledi. Niflioğlu, “Amacımız, 25 yaşa, 15 bin lira olacak şekilde bir bedelli yasasını gündeme getirmek” dedi. Bedelli Platformu’ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un bedelli askerliği destekleyen söylemleri ile gündemde sağlam yer bulan bedelli askerlik beklentisi doruğa ulaşmıştı. Süreç içerisinde ‘bir var bir yok’ denilip dönme dolaba çevrilerek siyaset malzemesi haline getirildik. GBT uygulamasının da devreye sokulmasıyla ‘açık hava hapishanesi ordusu’ başarıyla oluşturuldu. Her seçim döneminde benzer taktiklerle siyasi söylem malzemesi yapıldığımızın farkındayız. Çoğu 25 yaşın üzerinde olan işiyle gücüyle Türkiye’ye değer katan binlerce gencin de bunun farkında olduğunu bilmenizi isteriz.”

Haberin Devamı

YÜZLERCE MESAJ GELİYOR

Milli Savunma Komisyonu üyesi CHP Milletvekili Orhan Düzgün, “Daha önce çıkan bedelli askerlik yasası hedefine ulaşmadı. Yaş sınırı ve ücret doğru değildi. 30 bin lira herkes tarafından rahat ödenecek bir rakammış gibi görüldü. Sonuç olarak zaten başından da belli olduğu gibi bu yasa hedefine ulaşmadı. Durum böyle olunca yaşın ve ücretin daha da aşağıya çekildiği bir teklif verdik. Fakat bu da görmezden geliniyor. Emin olun tüm partilerden herkese yüzlerce mesaj geliyor. Özellikle en büyük sıkıntı GBT uygulaması. İnsanlar evlerinden çıkamıyor. Seyahat özgürlükleri engelleniyor. Bakanın bu zamana kadar yaptığı açıklamalara bakacak olursak asla olmayacak dedikleri şeyleri 3-5 gün sonra getirip onaylıyorlar” dedi.

Son çıkan bedelli askerlik yasasında beklenti 420 bin iken Bakan Yılmaz, 70 bin kişinin bundan yararlandığını belirterek bekletinin altında talep olduğunu açıklamıştı. Türkiye’de bundan önce ise en son 1999 Marmara depreminin ardından kaynak yaratmak amacıyla bedelli askerlik uygulaması yapılmıştı.

BAKMADAN GEÇME!