CHP Kurultayı başladı

Güncelleme Tarihi:

CHP Kurultayı başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2000 00:00

CHP'nin 11'inci Olağaünüstü Kurultayı Ankara'da bugün başladı. CHP Kurultayının yapılacağı Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nun önü saat 07:00'den itibaren Kocaeli'nden gelen Sefa Sirmen ve Antalya'dan gelen Deniz Baykal taraftarlarınca dolduruldu. Spor Salonu'nun önünde başlayan tezahüratlar kapıların açılmasının ardından tribünlerde de devam etti. Tribünlerde yerlerini alan Baykalcılar, "Seninleyiz Deniz, Yeniden Geleceğiz", Sefa Sirmen taraftarları, "Huzurlu, Güvenilir CHP, Mutlu ve Güçlü Türkiye" ve Sol Kanat taraftarları da "18 Nisan'ı Unutmadık" yazılı siyah pankartlar açtılar.
Haberin Devamı

Çok geniş güvenlik önlemlerninin alındığı salonun küçük olması nedeniyle izdiham yaşandı.

ÖYMEN AÇTI

Kurultay salonuna sırasıyla Genel Başkan adaylarından Deniz Baykal, Sefa Sirmen, Altan Öymen ve Hasan Fehmi Güneş geldi. Baykal, salonda Zülfü Livaneli ve Bülent Tanla'nın arasına otururken, Baykal'ın eski kurmaylarından Genel Başkan Yardımcısı Onur Kumbaracıbaşı ve Genel sekreter Adnan Keskin'in Sefa Sirmen'le birlikte oturmaları dikkat çekti. Salona en son gelen Hasan Fehmi Güneş ise Fikri Sağlar ve Ercan Karakaş ile birlikte oturdu. Daha sonra kürsüye gelen Altan Öymen CHP'nin 11'inci Olağanüstü Kurultayını açtı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kurultay Başkanlık Divanı oluşturuldu. İl başkanlarının önerisiyle Divan Başkanlığına Gaziantep il başkanı Metin Çelikel, yardımcılıklarına ise Giresun il başkanı Ömer Adıgüzel ve Yozgat il başkanı Ali Keven getirildi.

KONUKLAR AYAKTA KALDI

Bu arada CHP'nin 11'inci Olağanüstü Kurultayına çok sayıda konuk da katıldı. Konuklar arasında yeralan SHP'nin Onursal Genel Başkanı Erdal İnönü salona yoğun tezahürat altında gelirken, pek çok konuk yer bulamadığı için ayakta kaldı. CHP Kurultayına gelen konuklar arasında SODEP eski Genel Başkanı Cezmi Kartay, HADEP Genel Başkanı Ahmet Turan Demir, MHP Genel Başkan Yardımcısı Nazif Okumuş, DYP Genel Başkan Yardımcısı Nevfel Şahin, ANAP Genel Başkman Yardımcısı Abdülkadir Baş, Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral, KESK Genel Başkanı Siyami Erdem ve Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkan Yardımıcısı Hannes Swoboda ile çok sayıda yabancı konuk ve büyükelçi de katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!