CHP kaynayan kazan

Güncelleme Tarihi:

CHP kaynayan kazan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

CHP'de herkes kavgasız bir kurultay özlemini savunurken, parti yönetimi ve muhalefet cephelerinde yapılan çalışmalar kurultayın büyük bir kavgaya daha sahne olabileceğinin işaretlerini vermeye başladı.

Baykal'ın istifasının ardından MYK'yı görevden uzaklaştıramayan muhalif PM üyeleri, önceki akşam Anadolu Kulübü'nde yaptıkları toplantıda, ‘Alternatif MYK’ gibi çalışacak 8 kişilik bir komisyon oluşturdu. 19 PM üyesiyle, DİSK Başkanvekili Atilla Öngen ve Tekstil İş Sendikası Başkanı Süleyman Çelebi'nin de katıldığı toplantıda komisyon başkanlığına getirilen Abdülkadir Ateş, amaçlarının kavgasız ve tek adaylı bir uzlaşma kurultayı hazırlamak olduğunu belirtti. Komisyonun kurultay sekreteryası gibi çalışacağını söyleyen Ateş, ‘‘Komisyona çalışma mekanı olarak genel merkezden yer istedik. Baykal ve ekibinin yaptığı gibi ikinci bir genel merkez görüntüsü vermek istemiyoruz. Kurultay hazırlıklarında görev almak istiyoruz’’ dedi. Komisyon Abdülkadir Ateş, Mehmet Moğultay, Mehmet Kahraman, Mustafa Gazalcı, Mustafa Kul, Bekir Yurdagül, Veli Aksoy ve Erhan Baydar'dan oluştu.

Genel Merkez yönetiminde de ilk çatlak ortaya çıktı. Gençlik Kolları Genel Başkanı ve PM üyesi Erhan Baydar, muhaliflerin safına geçti. Genel Sekreter Adnan Keskin, daha önce kendisine bağlılığı ile tanınan Baydar'ın, gençlik kolları il başkanlarını Ankara'ya çağırması üzerine görevini bırakmasını ve genel merkezdeki odasını boşaltmasını istedi. Baydar ise ‘‘Ben bu göreve kurultayla geldim’’ diyerek, istifa etmeyeceğini söyledi. Baydar, genel merkezin karşı çıkmasına rağmen, muhaliflerin önerisi doğrultusunda gençlik kolları il başkanlarını,seçim yenilgisini değerlendirmek üzere’ Cumartesi günü Ankara'ya çağırdı.

22 Mayıs'ta yapılacak kurultay öncesi CHP kulislerinde potansiyel aday olarak Murat Karayalçın, Ertuğrul Günay ve Hasan Fehmi Güneş sivrilmeye başladı. Karayalçın'ın Ankara Güvenevler'deki bürosu da partililerin akınına uğruyor. Karayalçın, ‘‘Partiyi yükselteceğimi görürsem aday olurum, bunu başka bir arkadaşımın yapacağını görürsem ona destek veririm. Benim iddiam, projelerim var. Partiyi ilk seçimde Meclis'e ve hükümete taşırım’’ dedi.

Soruları yanıtsız barıkan Baykal ise genel başkan adayları konusundaki belirsizliğin kurultaya 3-5 gün kala netleşebileceğini söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!