CHP Genel Merkezi'nde acil toplantı

Güncelleme Tarihi:

CHP Genel Merkezinde acil toplantı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2012 21:34

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Tunceli'de kaçırıldığı bilgisini alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı MYK üyeleri genel merkezde bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, Aygün'ün kaçırıldığı iddialarının ardından parti genel merkezine geçti, kurmaylarıyla durum değerlendirmesi yaptı. Görüşmenin ardından CHP sözcüsü Haluk Koç bir açıklama yaparak tablonun sıkıntılı olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Neden Hüseyin?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kaçırılma haberini almasının ardından Genel Merkez’de yaptığı zirvedeki ilk sözü, “Neden Hüseyin” sorusu oldu. Kılıçdaroğlu: “Aygün’ün böyle bir eylemin muhatabı olması düşündürücü. Devlet yetkililerinin gereken adımları atacağına ve Aygün’ü en kısa sürede kurtarılmasını sağlayacaklarına inanıyorum.”

AKİF HAMZAÇEBİ AYRINTILARI PAYLAŞTI

/images/100/0x0/55eaf56bf018fbb8f8a1bafb


CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi ve CHP sözcüsü Haluk Koç, Hurriyet.com.tr’ye Aygün'ün kaçırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte Hamzaçebi’nin konuşması;

“İçişleri Bakanı ile görüştüm. Ovacık'tan Tunceli'ye hareket etmişler. Yolun ortalarında Veng Köprüsü'nde terör örgütü mensubu olduğu tahmin edilen kişilerce yolları kesilmiş. Araçta bulunan 3 kişi, bu kişilerce indirilmiş. Milletvekilimizin yanı sıra danışmanı ve bir gazeteci de araçtaymış. Hepsini indirilmişler, ardından indirdikleri 3 kişiye terör örgütü propagandasına yönelik konuşma yapmışlar. Daha sonra Hüseyin Aygün'ü alıp diğer 2 kişiyi serbest bıkarmışlar.  O iki kişi de saat 20 sırasında polis karakoluna başvurmuş. Değerlendirme yapmak için henüz erken.”

TUNCELİ’NİN SORUNLARINI MECLİS’E TAŞIDI

TUNCELİ’ye bağlı Erdoğdu Köyü’nde doğan Hüseyin Aygün Ankara Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Tunceli’de ceza avukatlığı yapan Aygün, bugüne kadar gözaltındaki kayıplar, 1994 yılında köylerin yakılması, Dersimliler’in zorla göçü, işkence, adil olmayan yargılamalar, Dersim 1938 Katliamı başta olmak üzere Tunceli’ye dair pek çok hukuki girişimde bulundu. Aynı zamanda yazarlık yapan Aygün, Dersim, Alevilik, 1938 Katliamı gibi konularla ilgilendi. Aygün’ün biri Zazaca olmak üzere “Eve Tarixê Ho Têri Amaene”, “Dersim 1938 ve Zorunlu İskân” ile “0.0.1938 Resmiyet ve Hakikat” isimli üç kitabı bulunuyor. Evli olan Aygün’ün iki çocuğu bulunuyor. Aygün, Kılıçdaroğlu’nun teklifini kabul ederek 2011 yılında CHP’den Tunceli Milletvekili seçildi.

Haberin Devamı

CHP sözcüsü Haluk Koç: Tablo çok sıkıntılı

Haberin Devamı

CHP sözcüsü Haluk Koç, Hürriyet’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Çok sıkıntılı bir tabloyla karşı karşıyayız. Türkiye’de ilk defa bir milletvekili terör örgütü tarafından kaçırılıyor. Öfke siyaseti ve gerginlik odaklı konuşmalardan sonra böyle bir olay gerçekleşti. Sağduyulu çözüm arama gayretlerine karşılık izlenen öfke siyaseti sıkıntı yarattı. Umarım durum olumlu şekilde çözümlenir.

Öfkeyi besleyen suçlamalar yapılıyor

Biz sağduyu çağrısı yapıyoruz ama kalkıp her akşam her yemekten önce öfkeyi besleyen konuşmalar, suçlamalar yapılıyor. Aslında doğrusu şu, hepimizin ortak sorumluluğu var. Ve bu konu bu nedenle ortak meşru platform olan TBMM’de tartışılmalı diyoruz. Ama buna karşılık suçlamalar geliyor
Tunceli valisi ve Aygün’ün danışmanıyla konuştuk. Şu anda CHP genel merkeze geçiyorum, toplantı yapacağız. Başkanımız da orada olacak ama tablo sıkıntılı.'

CHP'Lİ 5 VEKİL TUNCELİ'YE GİDİYOR

Haberin Devamı

Öte yandan CHP milletvekilleri Muharrem Işık, Müslim Sarı, ilhan Cihaner ve Veli Ağbaba'nın saat 23:00 uçağıyla Elazığ'a, oradan da Tunceli'ye gitmek için yola çıktıkları belirtiliyor.

KAMER GENÇ: BDP DEVREYE GİRSİN

Hüseyin Aygün ile aynı parti ve aynı seçim bölgesinden TBMM'ye giren, CHP'nin diğer Tunceli milletvekili Kamer Genç'te kaçırılma olayını vahim bir gelişme olarak nitenlendirdi.

Genç Hürriyet'e yaptığı açıklamada ''Böyle bir şey olabilir mi. Milletvekili alalede bir insan değil, Tunceli halkının temsilcisi, biz seçimlerde Tunceli'den % 57 oy alarak meclise girdik. Bugün Tayyip Erdoğan tüm gücüyle CHP'ye yükleniyor. Diğer taraftan PKK'da ''CHP hayindir'' diyor. Hayinin kim olduğu ortada. Milletvekili kaçırılmıştır . Tunceli halkı kendi seçtiği bir insanı korumasını da bilir." diye konuştu.

Haberin Devamı

Dilerim ki en kısa zamanda serbest bırakılır

Olayın ortaya çıkmasından itibaren sürekli Tunceli ile irtibat içinde olduğunu, ordan bilgi aldığını kaydeden Genç, ''ancak olay çok yeni, daha kesin bir bilgi yok. Hangi amaçla kaçırdılar, niye kaçırdılar bilmiyoruz. Ne olursa olsun vahim bir olay

Kamer Genç, milletvekilinin kurtarılması için mecliste, aynı çatı altında çalıştıkları BDP'lilere de çağrıda bulundu. ''BDP devreye girsin''dedi.

Genç milletvekilinin en kısa zamanda serbest bırakılmasını istedi.


CHP TUNCELİ İL BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

CHP Tunceli İl Başkanı Kemal Bozkurt, milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırıldığı yönünde kendisine de bilgi geldiğini belirterek, “Alıkonulan milletvekilimizin bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi. Bozkurt, milletvekili Aygün'ün vatandaşlarla ve esnafla görüşmek üzere sabah saatlerinde Ovacık'a gittiğini, orada ilçe başkanıyla birlikte ziyaretlerde bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Aygün'ün, Ovacık'tan akşam saatlerinde dönerken yolda silahlı kişilerce kaçırıldığı yönünde kendisine de bilgi geldiğini ifade eden Bozkurt, “Yaşanan savaşın bitmesini defalarca beyan etmiştik. Barış ortamının bir an önce tesis edilmesini istiyoruz. Oturup konuşalım. Kürtlerin temsilcisi kimse onlarla, hükümet, muhalefet, sivil toplum kuruluşları bir araya gelip, bu sorunu konuşup çözelim. Bu iş silahla ve adam kaçırmayla çözülemez. Alıkonulan milletvekilimizin bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz” diye konuştu. A.A.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!