CHP: Genç'in yüzünde keçe var

Güncelleme Tarihi:

CHP: Gençin yüzünde keçe var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Siyasi partilerin sözcüleri de DYP'li Kamer Genç'in sözlerinden bbüyük rahatsızlık duyduklarını belirterek, tepkilerini şöyle dile getirdiler:

Mehmet Sevigen (CHP MYK üyesi)

Kamer Genç gibi biriyle aynı parlamento çatısında olmaktan utanıyorum. ‘Densiz’ nitelemesi hafif kaldı. Onun yüzünde keçe var. Utanma nedir bilmez. İnsanlar birbirini sevmeyebilir, bu anlaşılabilir. Ama o zaman görev gereği de olsa gidip yanında iki saat dikilmez. Bir gün önce ölsün dediği adamın yanında görev yapıyor. Genç, kendisiyle bile kavgalıdır. Aynaya baktığında düşmanını görmüş gibi oluyor. Böyle bir kişinin Meclis Başkanvekili olması yanlıştır, elimde olsa bu görevinden indirirdim.

Ali Ilıksoy (DSP Grup Başkanvekili)

Cumhurbaşkanı, bu ülkenin bütün vatandaşlarının cumhurbaşkanıdır. Genç, kendi seçim bölgesine hizmet ve yatırım yapılmasını sağlamak amacıyla bu demeci kullandığı anlaşılıyor. Ama Cumhurbaşkanına karşı biraz daha uygun bir dil kullanarak konuyu ifade etse iyi olurdu.

Yüksel Yalova (ANAP Genel Başkan Yardımcısı)

Demirel'in ölümünden medet umanlar, Demirel'in nelere hayatiyet verdiğini düşünmek zorundalar. Bir Cumhurbaşkanının ölümünü beklemek, bunu dile getirmek en azından siyaset ahlakına aykırıdır. Demirel'in sayesinde bugün varolan insanlar, onun kurduğu parti ve mirasına ihanet etmekten vazgeçip ayrılmalıdırlar.

Hüsamettin Cindoruk (DTP Genel Başkanı)

Genç'in sözleri safsata. Ciddi, cevaba değer beyanat varsa cevap verilir. Şimdi bir milletvekili de, ‘Benim Meclis Başkanı olmam Kamer Genç’in oradan ayrılmasına bağlı. O partiden bu partiye geçerek Meclis Başkanlığı'nı bırakmıyor' diyebilir.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!