CHP Erzurum milletvekili adayları kimler? İşte 2018 Erzurum milletvekili adayları

Güncelleme Tarihi:

CHP Erzurum milletvekili adayları kimler İşte 2018 Erzurum milletvekili adayları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2018 17:08

24 Haziran’da seçime gidecek olan Erzurumlular ilçelerindeki milletvekili adaylarını sorgulamaya devam ediyor. CHP’nin milletvekili aday listesi, mayıs ayında Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilmişti. CHP Erzurum milletvekilleri adayları arasında farklı mesleklerden 6 isim var. Peki, CHP Erzurum milletvekili adayları kimler?

Haberin Devamı

Tüm Türkiye gibi Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Erzurum'da yaşayan vatandaşlar da seçim heyecanı yaşıyor. 24 Haziran'da sandık başına giderek demokratik haklarını kullanacak olan bölge halkı, bir yandan da CHP'nin milletvekili adaylarını, eğitim durumlarını ve mesleklerin inceliyor. Erzurum’da CHP'nin adayı olarak yarışacak 6 isim geçtiğimiz günlerde netlik kazanmıştı. Listelerin YSK'ya teslim edilmesinin ardından CHP’nin kimleri milletvekili adayı gösterdiği merak konusu oldu. İşte, isim isim CHP’nin Erzurum milletvekili adayları.

1 NACİ TURAN - YÜKSEK - AVUKAT
2 NAMİYE SINIRKAYA – YÜKSEK - ELEKTRONİK MÜHENDİSİ
3 GENÇAY UĞRAŞ - ORTA - DANIŞMAN
4 SERHAT CAN EŞ – ORTA - GAYRİMENKUL DANIŞMANI
5 ÖZER YULA ORTA –SERBEST- ÖZEL
6 YUNUS POLAT - ORTA - SERBEST/ÖZEL

SANDIĞA GİDERKEN BU BELGELERİ UNUTMAYIN

Sandık başına gelen seçmen; Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Geçici Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgelerden birini başkana verir ve seçmen sıra numarasını söyler. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamaz. (298/87, 91).
Belediyeler ile köy veya mahalle muhtarlarınca düzenlenip onaylanan kimlik belgeleri seçmenin kimliğinin tespitinde geçerli değildir (298/87).
Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmî bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için, bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kâğıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şarttır.
Ceza infaz kurumlarında tutuklu ya da taksirli suçlardan hükümlü bulunan seçmenlerden yukarıda sayılan kimlik belgeleri bulunmayanlar için, cezaevi idaresince verilmiş belge, kimlik belgesi yerine geçer.

Haberin Devamı

SEÇİM GECESİ ANLIK SONUÇLAR HURRİYET.COM.TR'DE

BAKMADAN GEÇME!