CHP: Demirel seçime karışmasın

Güncelleme Tarihi:

CHP: Demirel seçime karışmasın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin, yerel ve milletvekili genel seçimlerinin birlikte yapılmasına karşı çıkan Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e tepki gösterdi.

Dünkü basın toplantısında, Demirel'in işine gelmediği zamanlarda, ‘‘Beni tartışmaya çekmeyin, taraf olamam’’ dediğini söyleyen Keskin, DTP'nin ‘‘Demirel'in kontrolünde bir parti olduğunu öne sürdü. Keskin, ‘‘Cumhurbaşkanı TBMM'nin büyük çoğunlukla aldığı ve kendisinin de onayladığı bir karar hakkında, bir blokun yanında yer alarak açıklamalarda bulunuyor ve tartışmayı büyütüyor’’ dedi. DTP Lideri Hüsametttin Cindoruk'un, seçim kararının değiştirilmesi talebini de eleştiren Keskin, ‘‘Karara destek verirken aklın neredeydi? Bu işler oyuncak mı? Döndün oyunu mu bu? Saat başı karar değiştirilerek ülke yönetilir mi?’’ diye konuştu.

Keskin, Toplu Konut İdaresi'nin Eskişehir'deki bir arsası nedeniyle Cindoruk'u usulsüzlük yapmak ve usulsüzlüğe göz yummakla da suçladı. Keskin, Emlakbank'tan usulsüz krediler verilmesine de göz yumduğunu iddia etti. Keskin, DTP'li Devlet Bakanı Refaiddin Şahin'in, DTP Grubu'nda düşürülmesine rağmen, koltuğuna ‘404'le yapıştığını' ve yolsuzluklarının ortaya çıkmasından korktuğu için yüzsüzlük yaparak bakanlığa devam ettiğini söyledi. Toplu Konut İdaresi'nin İstanbul Ataköy'de bulunan 214 bin metrekarelik arsasının da, idare başkanı tarafından usulsüz yollarla satılmak istendiğini iddia eden Keskin, 232 milyon dolar resmi değer biçilen bu arsanın, sessiz bir şekilde 140 milyon dolara bir kooperatife satılmak istendiğini, ancak kooperatifin burayı almasında yasal engel çıktığı için satışın gerçekleşmediğini söyledi. Keskin, bu kooperatifin ihale için verdiği 5 milyon dolarlık teminatın, idareye gelir kaydedilmek yerine yasaya aykırı olarak kooperatife iade edildiğini iddia etti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!