CHP binasına kurşun sıkan AKP'liye 9 yıl hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

CHP binasına kurşun sıkan AKPliye 9 yıl hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2006 14:56

Denizli'nin Sarayköy İlçesi Belediye eski Başkanı AKP'li Ahmet Çelikak, CHP'nin seçim bürosuna ateş açılıp 8 kişinin yaralanmasıyla ilgili olarak yargılandığı davada 9 yıl 2 ay hapis cezasına mahkum edildi. Davanın diğer sanıkları Hakan Özdemir, Turgay Demiröven, Soner Tekin ve Sermet Kocaçakır beraat etti.

Haberin Devamı

Son yerel seçimlerin yapıldığı gece 8 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan CHP'nin seçim bürosuna ateş edilmesi olayıyla ilgili Denizli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, eski Belediye Başkanı Ahmet Çelikak, ‘Birden fazla kişiyi öldürmeye teşebbüs’ suçundan ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılandı.

Bir süre tutuklu kalan Çelikak, duruşmalarda verdiği ifadede olay gecesi eşi Hamide Çelikak'ın CHP'liler tarafından dövüldüğünü, daha sonra yollarını kesip, otomobilini yumruklayıp tekmelediklerini, araçtaki arkadaşlarını indirip darp ettiklerini, Hakan Özdemir'in tüfekle kalabalığa ateş ettiğini söyledi. Başlangıçta CHP'nin seçim bürosuna kendisinin ateş ettiğini kabul eden sanık itfaiye eri Hakan Özdemir daha sonra ifade değiştirip, ateş edenin kendisi olmadığını savundu. Mahkeme heyeti ateş edenin Ahmet Çelikak olduğu kanaatine vardı. Mahkeme heyeti karar duruşmasında, ‘Hafif tahrik altında birden fazla kişiyi öldürmeye teşebbüs’ ile suçlanan Çelikak'a, bu suçlardan 9 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Diğer sanıklar Hakan Özdemir, Turgay Demiröven, Soner Tekin ve Sermet Kocaçakır'ın ise beraatine karar verildi.

Haberin Devamı

Daha önce Anavatan Partisi'nden belediye başkanlığı yapan seçim öncesinde AKP'ye geçen Çelikak, kararı temyiz için Yargıtay'a başvuracağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!