CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek kimdir?

Güncelleme Tarihi:

CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2019 12:01

Muhittin Böcek, CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Muhittin Böcek, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi, Millet İttifakı'nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak çalışmalarını sürdürüyor. Muhittin Böcek'in kim olduğunu merak eden vatandaşlar da internette araştırma yapıyor. Peki, CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek kimdir?

Haberin Devamı

CHP, yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Muhittin Böcek'i aday gösterdi. Bu gelişmenin ardından Muhittin Böcek'in kim olduğu merak konusu oldu. İşte, Muhittin Böcek'in biyografisi...

1962 yılında Antalya’nın Konyaaltı İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Antalya’da tamamladı. Yükseköğrenimini Halkla İlişkiler ardından İktisat Fakültelerinde tamamladı. Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında Yüksek Lisans yaptı.

Yaşamı boyunca zirai üretim ve turizm gibi birçok sektörde faaliyet göstermiştir. Gençlik yıllarından itibaren aktif siyasetin içinde yer almış, 1994-1999 yılları arasında Anavatan Partisi Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürütmüştür.

18 Nisan 1999 tarihinde Anavatan Partisi’nden aday olduğu seçimlerde Konyaaltı Belediye Başkanı olarak % 27’lik oy oranı ile seçilmiştir. 28 Mart 2004 Yerel Seçimlerine bu kez Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olmuş, ikinci döneminde % 50’nin üzerinde oy oranıyla tekrar seçilmiştir. Mart 2009 yerel seçimini bir kez kez daha kazanmıştır. 30 Mart 2014 yerel seçiminde ise %60’lık oy oranıyla yeniden belediye başkanı seçilmiştir. 

Siyaset hayatı süresince 4 dönem Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinde bulunmuştur. Aynı zamanda Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (BATAB) Başkanlığı, Konyaaltı Turizm ve Eğitim Geliştirme Vakfı (KONTEV) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Konyaaltı Kent Konseyi Başkanlığı görevlerine de devam etmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!