Charles Darwin kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Charles Darwin kimdir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2018 13:03

Şarkıcı Yıldız Tilbe, Twitter'dan bilim insanı Darwin için Tilbe, 'Darwin yaşasaydı evrimi reddederdi , onun zamanında bilim bu kadar ilerde değildi, ne bilsin zavallı' paylaşımında bulundu. Tilbe’nin Twitter'daki paylaşımı ardından Charles Darwin bir kez daha gündeme geldi. Peki, Charles Darwin kimdir?

Haberin Devamı

İngiliz biyolog ve doğa tarihçisi Charles Robert Darwin, 12 Şubat 1809 tarihinde doğdu. Darwin'in doğa tarihine duyduğu ilgi, önce Edinburgh Üniversitesi'nde tıp, sonra Cambridge Üniversitesi'nde teoloji okurken gelişti. Beagle gemisinde yaptığı beş senelik yolculuk sırasında, zamanın meşhur jeoloğu Charles Lyell'ın ortaya attığı, geçmişteki jeolojik süreçlerin bugünkülerle aynı olduğunu savunan teoriyi destekleyecek pek çok gözlem yaptı. 1858'de Alfred Russell Wallace'dan aldığı bir mektubu okuyunca, Wallace'ın da kendisininkine benzer bir teori geliştirdiğini anladı ve nihayet teorisini yayımlamaya karar verdi.

1859'da On the Origin of Species (Türlerin Kökeni Üzerine) adlı kitabını yayımladı.. Daha sonra yayımladığı The Descent of Man, and Selection in Relation to Sex (İnsanın Türeyişi, ve Cinsiyete Mahsus Seçilim) kitabında insan evrimini ve cinsel seçilim fikrini inceledi. The Expression of the Emotions in Man and Animals (İnsan ve Hayvanlarda Duyguların İfadesi) adlı kitabında ise insanların ve hayvanların duygularını ifade ediş şekilleri arasındaki benzerlikleri ortaya koydu.

Darwin bugün, John Herschel ve Isaac Newton gibi isimlerle beraber Westminster Kilisesi'nde gömülüdür.

BAKMADAN GEÇME!