Charles, bu memur sizi soruyor!

Güncelleme Tarihi:

Charles, bu memur sizi soruyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2005 17:19

Majesteleri notu okudu, İngilizler’e has soğukkanlılığına rağmen - ve böyle sinirli olduğu durumlarda hep yaptığı gibi altın kol düğmeleriyle oynayarak - titreyen bir sesle cevap verdi:

- That’s simply absurd! (Bu sadece saçmalık!)

*

Hayır, P.D.James’in bir romanından alıntı değil bu okuduğunuz sahne. Sunday Times’ın haberine göre, geçen hafta, İngiltere Veliaht Prensi Charles’ın Londra’daki resmi rezidansı Clarence House’da geçiyor. Charles, eski eşi Prenses Diana’nın ölümüyle ilgili olarak Scotland Yard’ın sorularına cevap veriyor.

Geleceğin İngiltere Kralı 6.Charles ile interwiev yapan bizzat Lord Stevens, Scotland Yard’ın eski patronu ve 31 ağustos 1997’de Paris’de meydana gelen ‘karışık’ bir trafik kazasında ölen Leydi Di’nin ölümünü inceleyen komisyonun başkanı.

Söz konusu mektup, Diana tarafından ölümünden 10 ay önce yazılmış, eski kocasının ve çevresinin kaza süsü verecekleri bir kaza planladıklarını iddia ediyor. (Kime yazılmış?)

Diana’nın aynı kazada ölen sevgilisi Dodi Al Fayed’in babası, sekiz senedir aynı iddiayı tekrarlıyor: Oğlumu ve Diana’yı İngiliz gizli servisi öldürdü; Prens Philip’in başını çektiği bir suikast söz konusu...

İngiltere tahtına büyük darbe indiren bu ‘komplo teorisi’ne bir son vermek ve ‘gerçekleri ortaya çıkarmak’ için İngiliz polisi ciddi bir çalışma yürütüyor: hepsi mükemmel Fransızca bilen 12 polis full time bu dosya üzerinde çalışıyor. Fransa’da açılan araştırma dosyasındaki 6 bin sayfa tercüme edilmiş, ikinci bir ekip satır satır inceliyor. Çiftin Ritz Oteli’nden Alma tüneline kadar ‘ölüm yolculuğu’ üç boyutlu videoda tekrar yaratılmış, kare kare seyrediliyor.

‘İçeriden sızan’ bilgilere göre, Lord Stevens’ın da Diana: The Last Days adlı best-seller kitabın yazarı uzman Martyn Gregory gibi düşündüğü iddia ediliyor: “Kazayla ilgisi Prens ne gibi yeni bir bilgi verebilir, bilmiyorum. Diana, Mercedes’in şoförü çok sarhoş olduğu öldü. Charles tamamen suçsuzdur...”

Derler ki, 2005 baharında evlenen Prens’in masumiyetini gösteren üç yeni bulguya ulaşıldı:

(1) Diana söz konusu Mercedes’e değil, başka bir araca binecekti, son anda karar değiştirdiler. (Yani bir komplo söz konusu olamaz, demek istiyorlar.)

(2) Amerikan NBC, Diana’nın bilinmeyen görüntülerini yayınladı; burada Prenses’in Charles ve Camilla ilişkisini ne kadar kıskandığını gösteren ifadeleri yer alıyor. (Eee? Yani Diana, kıskandığı kocasının başını ağrıtmak için böyle bir mektup yazdı, mı demek istiyorlar?)

(3) Nihayet, Andrew Morton’un yeni çıkan In Search of Love adlı kitabında Diana’nın ‘sayısız sevgilisi’ olduğu anlatılıyor. (Yani kamuoyuna ‘Prenses matah bir kadın değildi’ mesajı veriliyor.)

Son bir not: Prens Charles’ın Scotland Yard’ın sorularına Clarence House’da cevap vermesi de ayrı bir espri konusu; çünkü şatoya adını veren Clarence Dükü, Kral 6.George’un kardeşi ve ... Karındeşen Jack cinayetlerinin bir numaralı şüphelisi!


(Bu bilgiler 13 aralık tarihli Le Monde’da yer alan Marc Roche imzalı ve ‘Charles, Scotland Yard’dan bir görevli sizi soruyor!’ başlıklı yazıdan alınmıştır.)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!