Cezaevlerindeki açık görüş devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Cezaevlerindeki açık görüş devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2008 12:02

Tutuklu ve hükümlüler için , 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 25 Ekim Cumartesi gününden itibaren başlatılan açık görüş devam ediyor. Açık görüşme, 31 Ekim Cuma akşamına kadar devam edecek.

Haberin Devamı

Açık görüşme hakkından, Adana, Ankara 1 ve 2 Nolu L Tipi, Antalya E ve L Tipi, Aydın E Tipi, Bakırköy Metris, 1 Nolu T Tipi, Bursa E Tipi, Denizli D Tipi, Diyarbakır ve Gaziantep E Tipi, İzmir-Buca Kapalı, Mersin ve Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklular yararlanıyor.

Diğer bütün ağır ceza merkezi ve müdürü bulunan bağlı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklular 4 gündür bu haktan yararlanırken, açık görüşme haklarından en son 29 Ekim tarihinde yararlanacak.

Müdürü bulunmayan bağlı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara ise 29-30-31 Ekim tarihlerinde olmak üzere 3 günluk açık görüş imkaknları bugün başladı, buradaki mahküm ve tutuklular, yarın ve Cumartesi günü de bu imkandan yararlanacaklar.

TERÖR HÜKÜMLÜLERİ

Sayıları ve konumları değerlendirilmek suretiyle, adli suçlardan ve Terörle Mücadele Kanunu ile Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Kanunu'na muhalefetten hükümlü ve tutuklular için ayrı gruplar oluşturuldu, her grubun görüş günleri ve saatleri Cumhuriyet başsavcılıkları ile cezaevi idareleri tarafından tespit edildi. Bu gruplar, aynı zamanda ve aynı görüş mahallinde birlikte bulundurulmamak kaydıyla açık görüşten yararlandırılıyor.

Kınama cezası dışında disiplin cezası alan ve cezaları kaldırılmayan hükümlü ve tutuklular açık görüşten yararlandırılmıyor.

Haberin Devamı

TORUN VE BÜYÜKANNELERLE DE GÖRÜŞÜLEBİLECEK

Hükümlü ve tutuklular, belgelendirilmek suretiyle sadece anne, baba, eş, çocuk, torun, büyükanne, büyükbaba ve kardeşleriyle görüştürülüyor.

Hükümlü ve tutuklular ile görüşmek isteyen kişilerin, akrabalık durumlarını nüfus idarelerinden veya ilgili konsolosluklardan verilen resmi belgeler ile ispatlamaları gerekiyor.

Ancak; anne, baba, eş, çocuk, torun, büyükanne, büyükbaba ve kardeşi olmayan hükümlü ve tutukluların, üçüncü dereceye kadar olan akrabalarından en çok üç kişiyle, önceden haber verilmesi ve belgelendirilmesi kaydıyla görüşme yapmaları sağlanıyor. Bu fıkra hükmü, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükümlüler hakkında uygulanmıyor.

Açık görüşler, görüş süresi yarım saatten az ve bir saatten fazla olmamak kaydıyla 09.00-17.00 saatleri arasında yaptırılıyor.

Kamuoyunda yanlış anlaşılma, tartışma ve polemiklere neden olduğundan kapalı ceza infaz kurumlarında açık görüşü izlemek, röportaj yapmak, görüntülemek veya fotoğraf çekmek üzere başvuruda bulunan yazılı ve görsel basın kuruluşları ile mensuplarına izin verilmiyor.

Açık görüş nedeniyle, ziyarete gelen hükümlü ve tutuklu yakınlarına, Cumhuriyet Bayramının anlam ve önemine yaraşır ikramda bulunuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!