Cezaevinden mektupla cinayet ihbarı

Güncelleme Tarihi:

Cezaevinden mektupla cinayet ihbarı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2009 11:33

ADANA’da patronları demir tüccarı 51 yaşındaki Ali Yasin Sönmezler’i demir çubukla öldürüp, domuz bağıyla bağladıktan sonra gömdükleri iddia edilen katil zanlılarından 23 yaşındaki muhasebeci Gürkan Kulle, mahkemeye gönderdiği itiraf mektubunda cinayeti arkadaşı 26 yaşındaki Arman Arı ile birlikte işlediklerini itiraf etti, azmettirmeden yargılanan işadamının eşi 46 yaşındaki Şehnaz Sönmezler’in ise suçsuz olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

Adana’nın tanınmış işadamlarından Sönmezler Sac Profil Şirketi’nin sahibi Ali Yasin Sönmezler, 1 Ağustos 2008’de kayboldu. 27 gün sonra işadamının cesedi Seyhan İlçesi’ne bağlı Yenidam Köyü yakınlarında at pisliklerinin atıldığı çöplükte, bir poşetin içine domuz bağı ile bağlı halde konulup gömülmüş olarak bulundu. Soruşturma sonunda patronlarını öldürdükleri iddiasıyla yakalanıp tutuklanan katil zanlıları muhasebeci Gürkan Kulle ve ustabaşı Arman Arı ile onları azmettirdiği iddia edilen Sönmezler’in eşi tutuksuz Şehnaz Sönmezler’in yargılanmasına Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Çelişkili ifadeleri nedeniyle Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilip tedavi edilen Kulle’nin akli dengesinin yerinde olduğu belirlendi. Önceki
savunmalarında Şehnaz Sönmezler’in eşini Mustafa adlı emekli komiser ile adamına öldürttüğünü ve kendisine cinsel içerikli şantajla suçu üstlenmesini istediğini iddia eden Kulle, duruşma öncesi cezaevinde yazdığı 2 ayrı mektubu mahkemeye göndererek itiraflarda bulundu.

İTİRAF MEKTUBU

Son duruşmada, önceki savunmalarında yalan söylediğini belirten Kulle, itiraf mektuplarında işadamı Sönmezler’i neden ve nasıl öldürdüklerini şöyle anlattı:

“17 yaşımdan beri bu işyerinde çalışıyorum. Çalıştığım süre içinde muhasebecilikten, şoförlüğe kadar her işi yaptım. Ali Yasin bey çalışanlarına kötü davranırdı. Sürekli bize ‘dişimle tırnağımla yaptım burayı’ diyerek geminin kaptanı olduğunu söylerdi. İşyerinde 3 kişi kalmıştık. Kötü davranışlarından dolayı kendisinden bıkmıştık. Eser ve ben işi bırakacaktık. Arman’ın maddi sıkıntısı vardı. Ailesiyle sorunlar yaşıyordu. Eser bize, ‘Ali Yasin Sönmezler’i kaçırıp malları satarak, işyeri açıp, hayatımızı kurtarabileceğimiz’ önerisinde bulundu. Ancak daha sonra bu plana sıcak bakmadı ve bir süre sonra da işten ayrıldı. Arman sürekli para diyince aklıma tehdit mektubu geldi. Tehdit mektubunu gönderdikten sonra, mal alıp sattık. Çekleri yazdım. Öldüreceğimiz hiç aklıma gelmemişti. Durumun ortaya çıkacağından korkup Arman’ın verdiği cesaretle birlikte öldürdük, gömdük. Ben payıma düşen 36 bin TL’yi annemin hesabına bankaya yatırdım. 20 gün kaçtıktan sonra vicdan azabı çekip adliyeye gidip teslim oldum. Gemide şu anda bir tek tayfa kalmadı. Tüm personel çıkarıldı. Kaptana ne oldu? Son iki tayfası öldürdü. Keşke işi bırakıp gitseydim. Artık çok geç, gençliğim ve tüm hayatım bitti. Hayatımda bir kişiye el kaldırmadım, karakolun kapısından girmiş değilim. Çok pişmanım.”

EŞİNİN ALAKASI YOK

Arkadaşının itiraf mektubu karşısında sessiz kalan Arı ise, daha önceki savunmasında, Sönmezler’i Kulle’nin öldürdüğünü kendisinin cesedin gömülmesinde yardımcı olduğunu belirterek, "Şehnaz hanım eşini seven biriydi. Cinayetle alakası yok" dedi.

Eşini öldürtmekle suçlanan Şehnaz Sönmezler ise, eşinin öldürülmesiyle ilgili başından bu yana Gürkan Kulle ve Arman Arı’dan şüphelendiklerini belirterek, ”O zaman delil olmadığı için jandarma ve polis bir şey yapmamıştı. Ama ben, eşimi toprağa verirken ‘kanın yerde kalmayacak katilini bulacağım’ diye ant içmiştim. Ben katili katille aramışım. Sonunda katilleri yakalandı. Bana da iftirada bulundular. O yüzden tutuklanıp yargılanıyorum” diyerek kendini savundu.

Öldürülen Sönmezler’in kardeşi 47 yaşındaki Yusuf Sönmezler de, katil zanlılarının ağabeyini planlayarak öldürdüklerini öne sürerek en ağır cezayla cezalandırılmalarını istedi. Duruşma, tanık Eser Tayaksi’nin dinlenmesi için ertelendi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!