Ceza hukuku trajedisi

Güncelleme Tarihi:

Ceza hukuku trajedisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 1997 00:00

Haberin Devamı

Her yıl binlerce can kurban veriyoruz trafiğe... Bu seferki canavar bir ziraatçi profesördü üstelik. Servis aracına çarpmış, 15 yaşındaki bir öğrenciyi öldürmüş, 23'ünü de yaralamıştı... 8'de 8 suçluydu... Cezası ne mi oldu? 18 milyon lirayı 10 ay taksitle ödemek...

Ünlü yazar Adalet Ağaoğlu'na çarparak ağır yaralayan şoförün 3.5 milyon lira para cezasıyla kurtulmasının ardından yeniden gündeme gelen trajedinin bir ayağı da Ankara'da yaşandı.

Ocak ayında ODTÜ Lisesi öğrencilerini taşıyan servise çarparak 1 öğrencinin ölümüne, 23'ünün yaralanmasına neden olan ve 8'de 8 kusurlu bulunan, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Velittin Gürgün, komik bir para cezasıyla kurtuldu.

CANAVARA KOMİK CEZA

Gürgün çıkarıldığı, Ankara 19’uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde 5 yıl hapis ve 500 milyon lira ağır para cezasına mahkûm edildi. Ancak hapis cezası günlüğü 10 bin liradan toplam 18 milyon liraya çevrildi. Mahkeme, sanıktan para cezasının 10 ay taksitle alınmasına da karar verdi.

Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermekten yargılanan Prof. Gürgün'ün geçen hafta noktalanan duruşma tutanağında şöyle denildi:

‘‘Velittin Gürgün'ün kullandığı otomobille Eskişehir'den Ankara istikametine seyrederken direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı şeride geçtiği ve öğrenci taşıyan minibüs ile çarpıştığı, bir öğrencinin öldüğü ve iki öğrencinin sabit eser kalacak derecede, birinin de cezaya etkin olacak şekilde yaralandıkları ve bilirkişi incelemesinde olayda sanığın 8/8 kusurlu olduğu, tedbirsizlik ve dikkatsizlik ile ölüm ve yaralanmaya sebebiyet verdiği belirlenmiştir.’’

ÖLEN ÖĞRENCİ ADINA OKUL

11 Mart'ta yapılan duruşmaya kazada yaralanan öğrenciler trafik canavarını protesto eden tişörtlerle çıkmışlardı. Uşaklı işadamı Necati Öztürk ise kazada hayatını yitiren 15 yaşındaki lise ikinci sınıf öğrencisi torunu Timur Ertürk için 15 derslikli bir okul yaptırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!