Ceza almayacak katile çağrı

Güncelleme Tarihi:

Ceza almayacak katile çağrı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2010 16:19

Eczacı Nevin Tiryaki, bundan tam 32 yıl önce, 1978’de, evde otururken başına isabet eden 7.65’lik bir kurşunla can verdi. Katili, bugüne kadar bulunamayınca, dosya zamanaşımından kapandı. Nevin Tiryaki’nin kardeşi, dosya kapanınca, katile seslendi: Ceza almayacaksın. 32 yıl sonra, hiç olmazsa nedenini bilmek istiyorum.

Haberin Devamı

HEYBELİADA Senatoryumu’nda çalışan eczacı Nevin Tiryaki, 24 Aralık 1978’de, eşi Şeref Tiryaki ve 3 yaşındaki oğlu Murat’la ailesini ziyarete gitti.

Saat 22.00 sıralarında, henüz 27 yaşındaki Nevin Tiryaki ve 19 yaşındaki kardeşi Nermin Şatana salonda otururlarken, dışarıdan 3 el silah sesi duyuldu. Tek katlı villanın camı açıktı ve perde 20 santimetre kadar aralıktı. Nevin Tiryaki, salonun ortasında kaşının üzerine isabet eden 7.65 mm’lik bir mermiyle yere yığıldı. Kimse ne olduğunu anlamamıştı.


Gerçek hedef aile miydi

Ailesi, avucu üzerine yan yatan Tiryaki’yi kaldırmak istediklerinde, sızan kanı fark etti. Nevin Tiryaki, kısa süre sonra hayatını kaybetti. Polisler olayı soruştururken Nevin Tiryaki’nin emekli albay babası Cemil Serteser ya da Adalet Partisi İl Genel Meclisi üyesi eşi Şeref Tiryaki’ye sıkılan kurşunların hedefi olabileceği ihtimalini değerlendirdi. Ancak tek delil, Tiryaki’nin başından çıkartılan mermi çekirdeğiydi. Araştırmalardan bir sonuç çıkmadı. Faili meçhuller arasına kaldırılan dosya, 30 yıl dolduktan sonra kapatıldı.

Haberin Devamı


O anı, sürekli yaşıyor


Ancak cinayetin en yakın tanığı kardeşi Nermin Şatana, yaşadıklarını bir an olsun aklından çıkartamadı. Ablasının öldürülmesinin nedenini merak eden Şatana, 32 yıl sonra olay hakkında bilgisi olanlara yardım çağrısı yaptı. Bu olay nedeniyle artık kimsenin ceza almasının mümkün olmadığını belirten Nermin Şatana şunları söyledi:


“Suçlu ben yaptım dese de artık sonuç değişmeyecek. Ceza almayacak. Ablam çok neşeli ve güzel bir kadındı. Öldürülmesindeki neden neydi? Saçma nedenlerle mi öldü? Yıllarca o evin içinde bilinmezlerle yaşadım. Artık sorularla yaşamak istemiyorum.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!