Çevreci çiftin katili ölü bulunmuştu... Savcılık geride bıraktığı notu inceliyor

Güncelleme Tarihi:

Çevreci çiftin katili ölü bulunmuştu... Savcılık geride bıraktığı notu inceliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2017 10:16

Cezaevinde tuvalette ölü bulunan ve ilk incelemeye göre intihar ettiği belirtilen çevreci Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çiftinin katil zanlısı 31 yaşındaki Ali Yamuç’un geride bıraktığı notun kendisine ait olup olmadığı araştırılıyor.

Haberin Devamı

Antalya'nın Finike İlçesi Kızılcık Yaylası’nda doğaya zarar veren taş ve mermer ocaklarına karşı yürüttükleri mücadeleyle tanınan Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çiftinin katil zanlısı 31 yaşındaki Ali Yamuç’un ölümüne ilişkin ilk resmi bilgilere Hürriyet ulaştı.

EŞOFMANINI PARÇALAMIŞ

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan bilgilere göre; katil zanlısı Yamuç’un tek kişilik koğuşta değil, diğer mahkûmlarla beraber kaldığı, eşofmanı parçalayarak elde ettiği iple kendini tuvalette asarak gerçekleştirdiği ileri sürüldü.

Yamuç’un üzerinde intihar notu da bulunduğunu vurgulayan yetkililer, notun incelemeye alındığını belirtti. Savcılık, not üzerindeki yazıların Ali Yamuç’a ait olup olmadığını araştırıyor.

UYUŞTURUCU VURGUSU

Öte yandan Büyüknohutçu çiftinin avukatları Fikri Doğan ve İsmail Doğan Tunçbilek, Finike Cumhuriyet Başsavcılığı’na Ali Yamuç’un ölüm nedeninin detaylı olarak araştırılması için dilekçe verdi.

Haberin Devamı

Dilekçede şu ifadeler yer aldı: “Şüpheli Ali Yamuç’un ölümünün yazılı ve görsel medyada intihar ettiği şeklindeki yorumların tarafımızca şüphe ile karşılandığı bu neden ile tutuklu kaldığı süre içerisinde herhangi bir uyuşturucu ve uyarıcı bir madde alıp almadığı ve ölümü ile ilgili hususlar konusunda araştırma yapılarak şüphelerin giderilmesi adına tek başına cezaevi şartlarında intihar eylemi gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceği hususlarının detaylı bir şekilde araştırılması için bu hususta adli tıp raporunun aldırılmasını saygılarımızla arz ve talep ederim.”   

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!