Çevre filmleri yarışıyor

Güncelleme Tarihi:

Çevre filmleri yarışıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından organize edilen ‘‘3'üncü Uluslararası Bodrum Çevre Filmleri Festivali’’ 4-10 Haziran 1999 tarihleri arasında Muğla'nın Bodrum ilçesinde gerçekleştirilecek. Garanti Bankası'nın sponsorluğunu, Doğal Hayatı Koruma Derneği'nin danışmanlığını yapacağı festival kapsamında uluslararası çevre filmleri yarışması yapılacak. Uzun metrajlı, belgesel ve kısa metrajlı film yarışmaları dışında birçok film gösterisi de gerçekleştirilecek.

TÜRSAK'tan alınan bilgiye göre Türkiye'nin adını kültür ve turizm alanında uluslararası platforma taşıyan ve gelenekselleşen festival, ikinci yılında ‘‘Avrupa Çevre Festivalleri Birliği’’ne davet edildi ve Birlik'in ‘‘Euronate’’ adlı network'üne katıldı. Festival kapsamındaki film gösterileri ücretsiz olacak.

Film gösterimlerinin yanı sıra, Oasis-Halikarnas Balıkçısı Kısa Film Maratonu, Çevre Bilinci ve Avrupa Çevre Politikalarında Sivil Toplum Kuruluşlarının İşlevi temalı uluslararası panel, Bir Film Doğaya Bakışımızı Ne Kadar Etkiliyor konulu gençlik forumu, söyleşiler, sergiler, festival kapsamı içinde yer alan etkinlikler arasında.

ULUSLARARASI YARIŞMALAR

Ana tema olarak çevre sorunları ve doğa sevgisini işleyen yaklaşık on filmin katılacağı ‘‘Uluslararası Uzun Metrajlı Çevre Filmleri Yarışması'nda, dünyanın farklı bölgelerindeki çevre sorunlarını dramatik bir anlatım içinde aktaran konulu filmler yarışacak. Değerlendirme, beş kişilik uluslararası jüri tarafından yapılacak. Jüri, en iyi uzun metrajlı filme ‘‘İSİS Büyük Ödülü’’nü verecek. Ayrıca Jüri Özel Ödülü, En İyi Yönetmen, Oyuncu, Senaryo, Görüntü Yönetmeni ödüllerinin sahiplerini de belirleyecek.

Uluslararası Belgesel ve Kısa Film Yarışması

Güncel çevre sorunlarını belgesel ve kısa film türündeki çalışmalarla aktaran yaklaşık 15 film ise Uluslararası Belgesel ve Kısa Film Yarışması'nda izleyici karşısına çıkacak.Bu bölümde, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan jüri değerlendirme yapacak ve En İyi Belgesel ile En İyi Kısa Filme ‘‘Monachus Monachus’’ ödülleri verecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!