Çevre Bakanlığı’nda ‘Expres’ gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Çevre Bakanlığı’nda ‘Expres’ gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2002 02:15

Çevre Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Niyazi Çakmak, Kontrol Genel Müdürü Sami Ağırgün, Genel Müdür Yardımıcısı Tülin Başa, iki şube müdürü ve bir memur Van Jandarması'nın yürüttüğü Expres Operasyonu çerçevesinde gözaltına alındı.

Bürokratların Göl-net şirketine Birleşik Arap Emirlikleri'nden 200 bin ton asfalt malzemesi getirilmesi için verdikleri izin belgesiyle yurda kaçak motorun sokulduğu öğrenildi. Bu izin belgesiyle İran'dan asfalt malzemesi beyanıyla 72 vagon ve 150 yakıt tankında getirilen 6 bin ton motorin Van Kapıköy Sınır Kapısı'nda ele geçirilmişti. Bu yolla yurda kaçak yollarla sokulmak istenen motorin miktarının ise 200 bin ton olduğu açıklanmıştı. Çevre Bakanlığı bürokratlarının ise ‘‘evraklar eksik olmasına rağmen izin verdikleri’’ gerekçesiyle gözaltına alındıkları belirtildi.

Çevre Bakanı Fevzi Aytekin ise bakanlığının ithalatçı firmaya asfalt malzemesi için belge verdiğini belirterek, ‘‘Firma asfalt yerine mazot getiriyor. Kontrolü biz değil, Gümrük Müsteşarlığı yapar‘‘ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!