Çetin Doğan'dan "Pembe Panter" benzetmesi

Güncelleme Tarihi:

Çetin Doğandan Pembe Panter benzetmesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2011 21:42

Balyoz Planı davasında savunmasına devam edilen eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, "Kurgulanan bu davanın nasıl çürük ve yapay bir temele dayandırıldığını bu platformda dile getirmek için bir yıldan fazla bekledim" dedi.

"PEMBE PANTER" BENZETMESİ

Seminerde yaptığı konuşmalar "darbe provası" olduğunun öne sürülmesini komplo olarak değerlendiren Doğan, sözlerine şöyle devam etti: "Seminerin açılış ve kapanışında yaptığım konuşmalarda nasıl oluyor da bu darbe planlamasının provasının yapıldığı iddia edilebiliyor? Bu sefil düşünceye sahip olanlar, elbette bir gün kurguladıkları komplonun hesabını vereceklerdir. Bu, tamamen örgütlü bir suçtur ve sonuçları itibariyle sadece bize ve TSK’ya karşı değil, ülkeye karşı işlenmiş bir ihanet suçudur" Doğan, seminerde yaptığı konuşmalardan ancak "pembe panter" ile benzeşen bir dedektifin varabileceği gülünç bir yargıya ulaşıldığını belirtti.

BURAYA HÜKÜMETİN ÜYELERİNİN DE GELMESİ GEREKİR

Davaya müdahillik talepleri kabul edilen Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği Başkanı Rıdvan Kaya, gazeteci Abdurrahman Dilipak, Hamza Türkmen ve Abdurrahman Koçoğlu’nun kendisine soru sormasını istemediğini belirten Doğan, "Onların soracaklarının yanıtları ifadelerimde var. Hem akıl sağlığımı hem ruh sağlığımı korumak istiyorsanız buna izin vermeyin. Sahte dijital belgelerde adları geçiyor diye müdahil olmalarını kabul ettiniz. Burada delil bile sayılamayacak dijital verilere dayanarak müdahil oldular. O zaman buraya hükümet üyelerinin de gelmesi gerekir" ifadesini kullandı. Doğan’ın savunmasının alınmasına ara veren heyet, duruşmayı 17 Mart Perşembe gününe erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!