Çeteden jelibonlu savunma

Güncelleme Tarihi:

Çeteden jelibonlu savunma
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2017 14:31

Kamuoyunda "Karagümrük Çetesi" olarak bilinen suç örgütünün elebaşı Nuri Ergin'in oğlu Anıl Ergin ve kardeşi Nurettin Ergin'in de aralarında bulunduğu 2'si tutuklu 28 sanığın yargılanmasına devam edildi. Uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama suçundan tutuksuz yargılanan sanık Hakan Y., "Enver, Kırklareli'ndeki bakkallarda Jelibon kalmadığını söyleyerek iki kutu Jelibon istedi" dedi.

Haberin Devamı

Kamuoyunda "Karagümrük Çetesi" olarak bilinen suç örgütünün elebaşı Nuri Ergin'in oğlu Anıl Ergin ve kardeşi Nurettin Ergin'in de aralarında bulunduğu 2'si tutuklu 28 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada 28 sanık "silahlı suç örgütü kurma, nitelikli dolandırıcılık, silahla tehdit, yağma, tefecilik, özel belgede sahtecilik, suçu üstlenme ve mala zarar verme, gözaltına alınan veya tutuklunun kaçmasına imkan sağlama, suç örgütüne üye olmak, silah bulundurmak, uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama" suçlamalarından ayrı ayrı yargılanıyor.

Duruşmaya, suç örgütüne üye olduğu ve tefecilik yaptığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan Celil A. ile suç örgütüne üye olduğu, uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama suçundan tutuksuz yargılanan sanık Hakan Y. Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle katıldı. Hakan Y, savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek hiçbir suç örgütüne üye olmadığını ileri sürdü. Dosya kapsamında yargılanan sanıklardan Enver E. ile asker arkadaşı olduğunu ifade eden Hakan Y, başka kimseyi tanımadığını belirtti. Hakan Y, askerden sonra Enver E. ile hiç görüşmediğini savundu.

Haberin Devamı

'BAKKALDA JELİBON KALMAMIŞ'

Mahkeme başkanının iddianameye göre örgüt faaliyeti kapsamında uyuşturucu ticareti yapıldığı, telefon kayıtlarında "Jelibon" veya "Hint kınası" kelimeleriyle uyuşturucudan mı bahsedildiği sorusunu yanıtlayan Hakan Y, uyuşturucu ticareti yapmadığını öne sürdü.

Hakan Y, diğer sanık Enver E'nin kendisinden Jelibon diye tabir edilen şekerlemelerden ve dövme işinde kullanmak üzere Hint kınası istediğini iddia etti.

Enver E'ye Jelibon ve Hint kınası göndermediğini aktaran Hakan Y, "Ben herhangi bir uyuşturucu ticareti gerçekleştirmedim. Enver dövme işiyle uğraştığı için benden İstanbul'dan Hint kınası almamı istedi. Bir de Kırklareli'nde bakkallarda Jelibon kalmadığını söyleyerek iki kutu da Jelibon istedi. Ama ben Hint kınası da Jelibon da göndermedim. Hiçbir suç örgütüne üye değilim" diye savunma yaptı. Celil A'da savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek, kendisinin suç örgütüne üye olmadığını belirtti. Duruşmada daha sonra müşteki ve tanıklar dinlendi.

Haberin Devamı

Mahkeme Başkanı İzzet Koçer, dosyadaki diğer eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı başka bir tarihe erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!