Ceset % 95 Yeşil

Güncelleme Tarihi:

Ceset % 95 Yeşil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

İzmir'in Ödemiş İlçesi’nde bulunan ve kimliği saptanamayınca toprağa verilen cesedin, ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım'a ait olduğu öne sürüldü. Ödemiş Savcısı Sacit Kayasu, işkenceyle öldürülen ve tanınmayacak haldeki ceset için ‘‘Elimizde açıklamayacağım bulgular var. Ceset yüzde 95 Yeşil'e ait’’ dedi.

Ödemiş Bozdağ'dan Salihli'ye giden dağ yolunun Kırkoluk mevkiinde 11 Eylül 1998 günü, ağaçlıkların arasında sera naylonuna sarılı ceset gören köylüler, durumu jandarmaya bildirdi. 20- 25 gün önce öldürüldüğü saptanan kişinin üzerinde beyaz atlet, boxer külot dikkati çekti. Yüzü tanınmayacak halde parçalanan ve çürüyen, boynu kırık olan cesedin bulunduğu çevrede arama yapan jandarma, ağaçların altında İtalyan malı kahverengi renkte 43 numara bir çift ayakkabı, beyaz kareli gömlek, yeşil renkte yumuşak tip kot pantolon, siyah deri kemer, tespih ve kibritle, içilmek üzere hazırlanan az miktarda esrar da buldu.

Ödemiş Savcısı Sacit Kayasu'nun bilirkişi tayin ettiği doktorların yaptığı ilk incelemede 30- 35 yaşlarında 1.80- 1.85 boylarında koyu kahverengi saçlı 90- 95 kilo ağırlığında kişiye ait cesedin kalça kısmında bir kurşun deliği saptandı. Soruşturmayı yürüten 24 yıllık hukukçu Sacit Kayasu, cesedin yüzde 95 ihtimalle Yeşil'e ait olduğuna inandığını söyledi. Savcı Kayasu, ‘‘Cinayet tam profesyonelce işlenmiş. Yüzü tanınmaması için parçalanmış, vücutta işkence ve kurşun izleri var. Buna rağmen ne boş kovan ne de mermi çekirdeği bulundu. Boynu kırılarak öldürülmüş. Başka bir yerde öldürülüp, buraya getirilmiş. Eşkal benziyor. Ayrıca soruşturmanın seyri açısından açıklanmayan başka bulgular da var. Cesetten alınan doku örnekleriyle, Yeşil'in ailesinden alınanlar karşılaştırılınca, gerçek ortaya çıkar’’ dedi. Öte yandan 'Yeşil'in pasaportu ve kimliği de bir süre önce Kanal D Haber Müdürü'ne postayla gönderilen zarfta çıkmıştı. Bu gelişme de 'Yeşil'in öldürüldüğü ihtimalini güçlendirmişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!