Cerrahpaşa'yı sardılar

Güncelleme Tarihi:

Cerrahpaşayı sardılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2018 00:51

İstanbul Üniversitesi’nden alınarak yeni kurulacak üniversiteye bağlanması gündemde olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri dün de eylem yaptı. TBMM’deki tasarıyla ilgili görüşmenin salı gününe kalması öğrencileri umutlandırdı.

Haberin Devamı

ANKARA’dan bekledikleri iyi haber gelene kadar eylemlerini sürdürmeye kararlı olan öğrenci, asistan, öğretim üyeleri ve personel Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bahçesinde bir kez daha buluştu. Hastane bahçesinde kol kola girerek, omuz omuza vererek geniş bir daire oluşturan öğrenci, öğretim üyesi ve personel, ‘Fakültemize dokunmayın’ mesajı verdi.

BÖLÜNMEYE HAYIR

Cerrahpaşalılara, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, hasta ve hasta yakınları da destek verdi. Gruptakiler, ‘Cerrahpaşa bizimdir, bizim kalacak’, ‘Susma, haykır, bölünmeye hayır’, ‘Cerrahpaşa evimiz, hiçbir yere gitmeyiz’ sloganları attı. Bazı öğrenciler hastane bahçesinde kısa süreli oturma eylemi yaptı.

4 YIL ÖNCE BİR AY YATTIĞI HASTANEYE ÖĞRENCİ OLARAK DÖNDÜ

Haberin Devamı

Fakültenin birinci sınıf öğrencisi olan Uğur Erdem Savuncu, henüz 15 yaşındayken Mardin’den Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanesi sevk edilmiş ve bir ay yatmıştı.

Hastalığı sırasında doktorlarına bakıp “Ben de 4 yıl sonra burada olacağım” diyen ve bunu başaran Savuncu, “YGS’de 560, LYS’de bin 300’üncü oldum ve burayı tercih ettim. Buradan da mezun olmak istiyorum. 19 yaşındayım ve bu son olayla 5 yıl daha olgunlaştığımı söyleyebilirim. Görüşmenin salı gününe bırakılmasını iyi bir işaret olarak görüyorum. Demek ki ortak bir amaç için, kırıp dökmeden hareket edip vicdanlara hitap ettik” dedi.

Cerrahpaşayı sardılar

'SALI GÜNÜ İYİ HABER BEKLİYORUZ'

Her görüşten öğrenci, öğretim üyesi ve personelin eylemlere destek verdiğini belirten dördüncü sınıf öğrencisi Alperen Eravşar, “Salı günü de iyi haber bekliyoruz” dedi.
Birinci sınıf öğrencisi Bahtiyar Mehmetzade, “Biz Cerrahpaşa ailesiyiz. Birlikte sesimizi duyurma çalıştık. Demek ki isteğimiz kulaklarına ulaştı” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!