Cerrahpaşa da hasta

Güncelleme Tarihi:

Cerrahpaşa da hasta
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2019 08:00

İstanbul’da sur içinde kalan ve her gün binlerce hastaya hizmet veren büyük hastanelerden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nin 43 binasının deprem riski taşıdığı inşaat mühendisleri tarafından 6 yıl önce ortaya konulmuştu. Yerinde yenileme çalışmaları başlayan hastanenin çocuk hastalıkları kliniği ve acilinin faaliyetine dün ara verildi. Klinik ve acilin yeni inşa edilen prefabrik yapıya taşınmasına başlandı. Kadın hastalıkları ve doğum kliniğinin de dekanlık tarafından daha önceden planlanan yeni yerine taşınmasına karar verildi.

Haberin Devamı

İSTANBUL Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden Rasim Temür, Barış Yıldızlar, Erdem Damcı, Namık Kemal Öztorun 6 yıl önce hazırladıkları Çapa’daki İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’yle ilgili raporun bir benzerini toplam 113 irili ufaklı binası bulunan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Yerleşkesi için de yazdı. 2013’te yapılan Türkiye Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı’nda da sunulan ‘Hızlı Durum Tespit Çalışması’nda bakılan 57 binadan 19’unun ‘çok riskli’, 24’ünün ‘yüksek riskli’, 4’ünün ise ‘orta riskli’ olduğu saptandı. Bakılan binaların 42’si hastane, 7’si okul, biri lojman, 2’si öğrenci yurdu, 2’si yemekhane, 3’ü de kütüphaneydi.

Cerrahpaşa da hasta

Haberin Devamı

ÇOCUK KLİNİĞİ TAŞINIYOR

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri ile üniversite yapı işlerinden çocuk acil binası için ‘az hasarlı’ raporu geldiğini belirterek, “Ama biz tamamını bugün (dün) itibarıyla kapatıyor ve yeni yerine taşıyoruz. En az bir hafta sürecek taşınma boyunca hasta kabulü yapamayacağız. Yatan hastaların bir kısmını başka bölümlere naklediyoruz. Diyaliz hastası çocuklarımızı İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’ne (Çapa’daki hastane) yönlendiriyoruz. Acil yoğun bakım servisindeki hastalarımızı 112 ile başka hastanelere yolluyoruz.” dedi.

Cerrahpaşa da hasta

DOĞUM KLİNİĞİ DE YENİ YERİNE

Çocuk hastalıkları kliniğine bitişik olan kadın hastalıkları ve doğum kliniğinin de dekanlık tarafından daha önceden planlanan yeni yerine taşınmasına karar verildi. Bağımsız bir yapı denetim kurulunun bütün binaları denetleyerek rapor hazırlayacağını belirten Prof. Dr. Gönen, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bizim üniversitenin yapı işleri zaten denetlemişti. Bağımsız denetim kurulundan gelecek rapora göre hareket edeceğiz. Öğrenci amfilerimiz iki haftaya kadar bitecek, onları da oraya taşıyacağız ” dedi.

Haberin Devamı

Cerrahpaşa da hasta

OKULLARDA EĞİTİME ARA

İSTANBUL Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından görevlendirilen teknik ekiplerin yaptığı ön tespitlere dayanarak aldıkları kararları açıkladı. Prof. Dr. Aydın’ın açıklamasına göre, Haseki’de Kardiyoloji Enstitüsü’nün kullanımında olan mikrobiyoloji laboratuvar binası tahliye edilecek. Bakırköy Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin bahçesinde yer alan Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Avcılar’daki Veteriner Fakültesi ve Veterinerlik Meslek Yüksek Okulu’nda eğitim ve öğretim faaliyetlerine 22 Ekim’e kadar ara verildi. Okullar yeni binaları inşa edilinceye kadar üniversitenin Büyükçekmece’deki yerleşkesine taşınacak.

Haberin Devamı

HAYVAN HASTANESİNİN FAALİYETLERİ DURDU

Avcılar’daki hayvan hastanesinin faaliyetleri ise geçici bir süre için durduruldu. Mühendislik Fakültesi bünyesindeki eski binalar da tahliye edilerek, yenileri inşa edilinceye kadar Avcılar ve Büyükçekmece’deki diğer binalara taşınacaklar. Yine Avcılar yerleşkesindeki öğrenci yurt binaları hizmete kapatılarak 6 Ekim’e kadar tahliyesine karar verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!