CERN çağırdı

Güncelleme Tarihi:

CERN çağırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2013 00:00

Muz kabuğundan ürettiği plastik ile Google Bilim Fuarı’nda 15 Global finalistten biri olan ve yarışma sponsorlarından aylık bilim dergisi Scientific America’nın Science in Action özel ödülünü kazanan Elif Bilgin, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN’deki bilim insanlarının da ilgi odağı oldu.

Haberin Devamı

Elif Bilgin, “Twitter’dan mesajlar alıyorum, beni CERN’e davet ediyorlar. En kısa sürede ben de iletişime geçip, onlarla çalışma imkânı yaratmak istiyorum” dedi.

İLK FİKİR NİŞASTADAN

Koç Lisesi 11. sınıf öğrencisi olan Elif Bilgin deneyini şöyle anlattı: “Muz kabuğundan biyoplastik üretme fikri hocalarımla yaptığım beyin fırtınası sırasında çıktı. Patatesin içinde nişasta bulunduğu için plastik olabildiğini öğrendim. İçinde nişasta olan atıklar araştırmaya başlayınca muz kabuğunu buldum. 100 gram muz kabuğunun yüzde 12’lik kısmı nişastadan oluşuyor, ayrıca çok fazla miktarda selüloz var içinde ki bu da biyoplastik elde etmeye fayda sağlıyor.” Bilgi’nin ürettiği plastik, kablolaların elektriksel yalıtımında kullanılabiliyor. Söz konusu plastik, kozmetik protezlerde de kullanılabilir.

Doktor olmak istiyor

Haberin Devamı

8 yıl voleybol eğitimi aldığını, 6 yıl da piyano çaldığını belirten Bilgin, “Amerika’da tıp eğitimi almak istiyorum” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!