Çerkezköy’de tarihi eser operasyonu: 25 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Çerkezköy’de tarihi eser operasyonu: 25 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2008 16:06

TEKİRDAĞ’ın Çerkezköy İlçesi'nde tarihi eser kaçakçılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 2 Astsubay, 1 Polis memuru ile birlikte toplam 25 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların evlerinde yapılan aramalarda ise Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen çok sayıda heykel ve altın sikke ile bir tarihi kılıç ele geçirildi.

Haberin Devamı

Çerkezköy İlçe Jandama Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürülğü’nün ortaklaşa yürüttüğü ‘Pişti’ adı verilen operasyonu kapsamında ekipler 5 aydan bu yana kimlikleri belirledikleri şüphelileri takibe aldı. Elde edilen bilgi ve görüntülerin ardından Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Mirza Coşkun’un talimatıyla operasyon için düğmeye basıldı. Çok sayıda polis ve Jandarma ekibi kentin değişik bölgelerine eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyon kapsamında 2’si Astsubay, 1’i polis olmak üzere 20 kişi evlerinden gözaltına alındı. 5 kişi de kaçak kazı yaptıkları sırada suçüstü yakalandı.

Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise tarihi eser niteliği taşıyan çok sayıda heykel, bir kılıç ve altın sikkenin yanısıra, çok sayıda sahte heykel ve bakır sikke ele geçirildi.

Haberin Devamı

Hallaçlı bölgesinde kazı yaparken suçüstü yakalanan 5 kişinin ise 80 bin YTL değerindeki detöktörle arama yaptığı ve çok sayıda mezarı açarak içinde altın ve tarihi eser aradığı belirlendi. Gözaltına alınan zanlıların jandarmadaki sorgusu sürüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!