'Çeribaşı' tartışması büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Çeribaşı tartışması büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2002 11:52

Romanların 'çeribaşı' tartışması giderek büyüyor. Edirne'de dün dün akşam iki kişinin adaylığını koyduğu çeribaşı seçimi yapıldı. Roman Halk Dansları Topluluğu Şefi ve Çeribaşı Mehmet Ali Körüklü ise ''çeribaşılığın'' Romanları temsil eden sembolik bir kültür olduğunu belirterek, ''Yeniden dün akşam 2 kişinin çeribaşı olmak için seçim düzenlemesi yasal değildir'' dedi.

Mehmet Ali Körüklü, çeribaşı olmak için belirli bir kültür birikimine sahip olmak gerektiğini söyledi. Kendisinin devlet marifetiyle ve Roman vatandaşlarının rızasıyla çeribaşı seçildiğini ifade eden Körüklü, şunları kaydetti:

''Çeribaşılık, Romanları temsil eden sembolik bir kültürdür. Yeniden dün akşam 2 kişinin çeribaşı olmak için seçim düzenlmesi yasaldeğildir. Olayları ve onları ciddiye almıyorum. Seçim de bile birbirleriyle anlaşamadıklarını duydum. Ayrıca o kişiler Romanları temsil edecek nitelikte değildir. Edirne'de 10 bin insan var. 10 bin insanımıza benim çeribaşılığımdan memnun oldup olmadıklarını sorsunlar.''

15 HAZİRAN'DA YİNE SEÇİM VAR

Dün akşam düzenlenen Fikri Ocak ve Hüseyin Bıçakçıoğlu'nun aday olduğu seçim öncesi iki aday aralarında kimin başkan olacağı konusunda anlaştı. Görüşmede, oya gitmeden Hüseyin Bıçakçıoğlu'nun Çeribaşı, Fikri Ocak'ın da yardımcı olması anlaşılarak belirlendi. Ayrıca anlaşmaya göre, 2,5 ay sonra kurulacak ''Kakava Şenlikleri Yaşatma ve Geliştirme Derneği'' başkanlığı ile Çeribaşı görevine, Ocak getirilecekti.

Önce bunu kabul eden Hüseyin Bıçakçıoğlu, dernek kurulduktan sonra çeribaşı yerine yardımcı olmayı kabul etmemesi üzerine, 15 Haziran Cumartesi günü seçim yapılması kararlaştırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!