Cep telefonuna ücretsiz mesaj

Güncelleme Tarihi:

Cep telefonuna ücretsiz mesaj
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

Teknolojiden yararlanmasını bilenlere iyi bir haberimiz var. Artık cep telefonlarına İnternet üzerinden ücretsiz mesaj gönderebileceksiniz. Teknoloji düşmanları, İnternet baltacıları hemen ne var bunda diyecekler. Cep telefonuna mesaj göndermek için İnternet’i kullanmanın ne gereği var? Bu da İnternet’in sağladığı lüzumsuz olanaklardan biri, Bilgi Çağı balonunun fos olanaklarından bir başkası...

Evet, İnternet üzerinden sağlanan bu olanaktan önce de cep telefonlarından cep telefonlarına mesaj gönderilebiliyor, normal telefonlardan ise servis aracılığıyla mesaj çekilebiliyordu.

Dilerseniz konuya temelinden girelim. İlk bakışta cep telefonları arasında mesaj gönderme olanağı bile bazılarına lüzumsuz bir olanakmış gibi gözükebilir. Ancak aranılan telefonun o anda meşgul, kullanıma kapalı ya da kaplama alanı dışında olduğu durumlarda mesaj göndermenin sağladığı avantajlar yadısanamaz. Ayrıca cep telefonlarını birer sohbet aracı değil de, iletişim aracı olarak kullananlar için de mesaj gönderme seçeneği zaman ve nakit açısından büyük tasarruflar sağlayabilir.

İnternet aracılığıyla cep telefonlarına ücretsiz mesaj gönderebilme olanağının avantaj sağlayacağı durumlardan bazıları şöyle sıralanabilir:

- Arayanın cep telefonu yoksa ve servis aracılığıyla mesaj gönderme zahmetine girmek istemiyorsa...

- Arayan kişinin evinde tek bir telefon hattı varsa ve bu hat da o sırada İnternet bağlantısı için kullanıldığından meşgulse...

- Arayanın cep telefonu yoksa ve yurtdışındaysa...

- Aranılan kişi yurtdışındaysa ve İnternet bağlantısı yok ama cep telefonu varsa...

İnternet üzerinden cep telefonlarına mesaj geçilebilmesine olanak tanıyan Ağ sitesinden tam 30 ülkedeki cep telefonu ağlarına ulaşılabiliyor. İnternet üzerindeki sayfadan, mesaj gönederilmek istenen kişinin kullandığı GSM ağı seçiliyor ve gönderilmek istenen mesaj 150 kelimeyi geçmeyecek şekilde yazılarak gönderiliyor. Sistem daha sonra e-posta yoluyla mesajın sahibine ulaşıp ulaşmadığını da haber veriyor. Sistemi 0532’li Turkcell ve 0542’li Telsim telefonları için test ettiğimizde ise 0532’li Turkcell telefonlarına kolayca mesaj gönderebilirken, 0542’li Telsim aboneleri mesajlarımızı alamadılar.

http://www.mtn.co.za/regulars/sms/

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!