Cep telefonları aşırı sıcaktan patlayabilir

Güncelleme Tarihi:

Cep telefonları aşırı sıcaktan patlayabilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2002 01:39

ASPİLSAN (Askeri Pil Sanayi) Genel Müdürü Savaş Arna uyarıyor: Şarj yaparken sıcaklığa dikkat edin. Yüksek sıcaklıkta yapılan şarjlarda patlama riski de artar.

ASPİLSAN (Askeri Pil Sanayi) Genel Müdürü Savaş Arna, son günlerde cep telefonu bataryalarının arka arkaya patlamaları konusunda açıklama yaptı. Arna, şarj yapılırken çevre sıcaklığına dikkat edilmesi uyarısında bulundu. Arna, ‘‘Yüksek sıcaklıkta yapılan şarjlarda istenen verim elde edilmediği gibi, patlama riski de artar. İdeal şarj sıcaklığı 15-25 derecedir. Ayrıca, bataryanın kalitesi ve korucuyu devresi olup olmadığı da çok önemlidir’’ dedi. Cep telefonlarının direkt güneş ışığı almaması gerektiğini belirten ve en çok yapılan hatalardan birinin cep telefonunu otomobilin içinde veya toprido gözünlde tutmak olduğunu söyleyen Savaş Arna, şu uyarılarda bulundu:

İmalatçının verdiği kitapçıkta ve batarya üzerinde belirtilen ikazlara muhakkak uyulmalıdır.

Sıcaklık artışı bütün pil tipleri için olumsuz etki yaratıcı ve performans düşürücü bir olumsuzluktur. O nedenle özellikle cep telefonları direkt güneş ışığı altında bırakılmamalıdır.

Kalorifer ve benzeri ısı kaynaklarından uzakta tutulmalıdır. Yapılan en önemli hatalardan birisi de cep telefonlarının araç içlerinde ve torpido gözlerinde bırakılmasıdır. Özellikle yaz aylarında araç içi sıcaklığı 50 derecinin üzerine çıkmaktadır. Bataryaların bu ısıyla karşılaşmaları halinde ömürleri yüzde 50 azalır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!