Cep abonelerine eylem çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Cep abonelerine eylem çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2005 00:00

Cep telefonu abonelerine ‘Adaletli konuşma ücreti için bir gün sessizlik’ sloganıyla 20 Ekim Perşembe günü cep telefonlarını kullanmama çağrısı yapıldı.

Türkiye GSM'de yüzde 66 vergi oranıyla dünya liderliğini koruyor. GSM operatörleri de cep telefonu aboneleri de yüksek vergiden yakınıyor. GSM operatörleri hükümetin kesinti oranınını yeniden gözden geçirmesini isterken cep telefonu kullanıcıları da eyleme hazırlanıyor.

İnternette oluşturulan bir elektronik posta zinciri ile tüketiciler arasında hızla yayılan eylem bildirisine göre cep telefonu aboneleri, 20 Ekim Perşembe günü cep telefonlarını kullanmayarak vergileri protesto edecek. ‘GSM vergisine eylem’ başlıklı yazıda şu ifadelerle tüketicilerden eyleme katılmaları istendi:

“Arkadaşlar Türkiye GSM'de yüzde 66 vergi oranıyla şu an dünya sıralamasında 1. sırada. Bizden sonra gelen ülke de Tanzanya. Artık bu enayiliğe bir ‘dur' demenin zamanı geldi. Eğer devlet bizim konuştuklarımızdan vergi alıyorsa biz de süreli olarak konuşmayız. Böylece bizlerin para makinası olmadığımız ve yeri geldiğinde sesimizi çıkarttığımız bilinir. Hedefimiz vergi oranlarının dünya standartlarında olması. Bu olana kadar eylemler devam edecek.

Lütfen duyarsız kalmayın. Operatörünüz ne olursa olsun 20 Ekim Perşembe günü ücretli görüşme yapmayın. Bu yazıyı da tanıdığın herkese gönder. Adaletli konuşma ücreti için bir gün sessizlik.”

Tüketici Haklarını Koruma Derneği (TÜKODER) İzmir Şubesi Başkanı Gülçin Tonguç, eylemden haberdar olmadığını ancak çok isabetli bulduğunu vurgulayarak, eylemlerin sürekli olmas gerektiğini savundu.

Tonguç, Türkiye'deki ekonomik sistemin bozukluğu nedeniyle bir yandan ağır vergi konarken, diğer yandan da kayıtdışılığın arttığına dikkat çekerek, “Adaletli konuşma için bir gün sessizlik” eyleminin ses getirmesini diledi. Tonguç, “Hükümetler bu tür eylemlere hep kulak tıkadı. Eylemlerin ses getirmesi için katılımın fazla olması ve süreklilik kazanması gerekir. Üyelerimi de bu konuda bilgilendireceğim” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!