Central Park şansı

Güncelleme Tarihi:

Central Park şansı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2009 00:00

11 saat süren İstanbul-New York seferinin yorgunluğunu atmak için Central Park’ta yürüyüşe çıkan Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun başına kuş pisledi. "Beni mi buldun mübarek kuş" diyen bakanın elini öpmek isteyen bir Türk ise Amerikalı korumalarda paniğe neden oldu.

BM Güvenlik Konseyi toplantısına katılmak üzere New York’a giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Central Park’ta beraberinde 20 kadar takım elbiseli kişiyle çıktığı gezide önce kayboldu, sonra başına kuş pisledi, daha sonra elini öpmek isteyen Türk gencinin yaşattığı panik ile sıkıntılı anlar yaşadı.

Davutoğlu, 11 saat süren İstanbul-New York uçak seyahatinin ardından egzersiz yapmak için takım elbisesiyle Central Park’ta yürüyüşe çıktı.

Mübarek kuş onca insan içinde gelip beni buldu

Havanın da güzel olması nedeniyle Central Park, çimlere serilmiş New Yorklularla doluydu.

Davutoğlu’nun korumalığını yapan Amerikalı gizli servis ajanlarının da parkı iyi bilmemesi nedeniyle bakan ve heyeti bir süreliğine yolunu şaşırdı. Bu sırada Central Park’ın büyükçe kuşlarından biri gelip bakanın başını pisledi. Yanında Türkiye’nin New York Başkonsolosu Mehmet Samsar ve dışişleri yetkililerinin de bulunduğu bakan olaya şaşırarak, "Mübarek kuş neden bunca insan içinde beni buldu, şaşılacak şey" dedi. Davutoğlu’nu şaşırtan bir başka olay ise haftasonları yaklaşık 1 milyon New Yorklunun akın ettiği Central Park’tan çıkışı sırasında gerçekleşti.

Elini öpmek isteyen Türk’ü ABD’li korumalar yere yıktı

Bakan, karşıya geçmek için beklerken bir "pedicap" yani bisikletle yolcu taşıyan Türk genci, kendisini fark edip "Bakanım, hoşgeldiniz elinizi öpeyim" diye önüne atladı. Bu ani hareket, Amerikalı ajanlarda paniğe yol açtı.

Davutoğlu, dün BM Güvenlik Konseyi’ne ilk kez katıldı. Ortadoğu sorunuyla ilgili konuşma yapan Davutoğlu, bölgedeki taraflarla açık diyalog kurup aktif politika sürdürmenin, Türk dış politikasının önceliklerinden olduğunu vurguladı. Davutoğlu konsey toplantısından önce kendisini kahvaltıya davet eden İngiltere Dışişleri Bakanı David
/images/100/0x0/55ea42aaf018fbb8f8748bd0
Miliband’la buluştu. İki bakan Kıbrıs müzakereleri, Irak, Afganistan-Pakistan sorunlarında görüş alışverişinde bulundular.

Bakan gezerken cıvıl cıvıldı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, takım elbisesiyle gezdiği Central Park’ta iki saat kaldı. Tatil ve havanın güzel olmasını fırsat bilen New Yorklular, parkı tıklım tıklım doldurmuştu. Kimi güneşlenmek üzere çimlere serilmiş, kimi kendi aralarında oyun oynuyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!