Cenaze krizi 4. gününde

Güncelleme Tarihi:

Cenaze krizi 4. gününde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2016 20:19

Cezaevinde öldürülen Özgecan’ın katili, belediyeler nedeniyle 4 gündür gömülemedi.

Haberin Devamı

Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın (20) Adana’da cezaevinde öldürülen katili Ahmet Suphi Altındöken’in (27) annesi Naciye Tan’ın psikoloji bozuldu. Oğlunu günlerdir toprağa veremeyen anne cenaze işlerini avukata devretti. Avukat, cenazenin defni için Tarsus Belediyesi’ne başvururken, hayati tehlikeyi atlatan hükümlü baba Necmittin Altındöken de oğlunun cenazesine katılmak istiyor. Anne Naciye Tan, “Oğlumu çöpe mi atayım?” diye tepki göstermişti. 

Gömmemek caiz değil

ADANA İl Müftüsü Arif Gökce, cenazenin toprağa verilmesinin engellenmesinin dinen doğru olmadığını söylemiş, “İnsan olarak ve bir canlı olarak, onu toprakla buluşturmak Allah’ın emridir. Gerek belediyelerimizin, gerek yetkililerimizin böyle bir engellemeye girişmeleri dinen caiz değildir” demişti.

 

Haberin Devamı

F tipinde 6 tutuklu

 ADANA F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda 4 gün önce öldürülen Ahmet Suphi Altındöken’in cinayet şüphelisi olan 6 kişi önceki gün tutuklanmıştı. Şüpheliler arasında bir de gardiyan var.

Rehin almamış, spor salonuna kapatmış

CEZAEVİNDEKİ cinayetle ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı. “Yaralıların uzun süre odada beklediği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır” denilen açıklamada Gültekin Alan’ın üzerine sakladığı silahı çıkarıp iki personeli spor salonu giriş koridoruna kapattığı, odanın mazgalından da maktule ateş ettiği anlatıldı. Olaydan 4 dakika sonra da hükümlü Alan’a müdahale edildiği belirtildi. m DHA-AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!