Cemil Erhan kimdir, kaç yaşında vefat etti? Eski Devlet Bakanı Cemil Erhan'ın hayatı ve biyografisi

Güncelleme Tarihi:

Cemil Erhan kimdir, kaç yaşında vefat etti Eski Devlet Bakanı Cemil Erhanın hayatı ve biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2021 21:19

Eski Devlet Bakanı Cemil Erhan hayatını kaybetti. 50. Hükümet'te Devlet Bakanlığı görevini yürüten ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olan Cemil Erhan'ın kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdiği öğrenildi. 15, 19 ve 20’nci Dönem Ağrı Milletvekilliği yapan Erhan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirmişti. Cemil Erhan'ın hayatı vefatının ardından gündeme geldi. Peki, Cemil Erhan kimdir? İşte, Eski Devlet Bakanı Cemil Erhan'ın hayatı ve biyografisi hakkında ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

Cemil Erhan'ın hayatı vefat haberinin ardından gündeme geldi. . CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı başsağlığı açıklamasında, "Eski Devlet Bakanlarımızdan, değerli siyaset ve devlet adamı Cemil Erhan’ın vefatından dolayı derin üzüntü duydum. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı. 83 yaşında hayatını kaybeden Erhan Adalet Bakanlığı Özlük İşleri Genel Müdür Yardımcılığı ve serbest avukatlık yapmıştı.

CEMİL ERHAN KİMDİR?

Cemil Erhan 1938'de Balya, Balıkesir'de doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Adalet Bakanlığı Özlük İşleri Genel Müdür Yardımcılığı, serbest avukatlık yaptı.

15, 19 ve 20’nci Dönem Ağrı Milletvekilliği yapan Erhan, son yıllarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanlığı görevinde bulundu.
Ağrı'dan 3 dönem milletvekilli seçilen Erhan, 50. Hükümet'te Devlet Bakanlığı görevini yürüttü.

Haberin Devamı

Erhan evli ve 3 çocuk babasıydı.

Erhan’ın cenazesinin, vasiyeti üzerine memleketi Ağrı’da toprağa verileceği öğrenildi.

 

BAKMADAN GEÇME!