Cemevlerine ibadethane statüsü

Güncelleme Tarihi:

Cemevlerine ibadethane statüsü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2020 08:00

Cemevlerinin ibadethane statüsünde tanınmasına ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde CHP ve İYİ Parti’nin Meclis gündemine alınması için ortaklaşa verdiği önergeye, AK Parti Grubu da destek verdi.

Haberin Devamı

İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ile CHP Grup Başkanvekili İsmail Doğan Subaşı imzasıyla İBB Meclisi’ne sunulan teklifte, İstanbul’da 93 cemevi bulunduğu, cemevlerinin ibadethane statüsünde değerlendirilmediği için cami, kilise ve havra gibi ibadethanelerin faydalandığı kamu hizmetlerinden mahrum kaldığı ifade edildi. Bu durumu anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olup, toplumsal yaşamda ayrımcılığa neden olduğunu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 2014 ve 2016’da verdiği kararlarla cemevlerinin ibadethane statüsünde olduğunu tescil ettiğine dikkat çekilip, önergenin gerekçesine yer verildi. Cemevlerinin diğer ibadethanelere verilen hak ve hizmetleri eşit olarak almalarına yönelik ibadethane olarak kabul edilmesine yönelik önerge, AK Partililerinde de desteğiyle oy birliğiyle gündeme alınıp, Hukuk, Sosyal Hizmetler ve Halkla İlişkiler Komisyonu’na havale edildi. 

Haberin Devamı

 İZMİR’DE 7 CEMEVİ İBADETHANE OLARAK İŞLENDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ise 7 cemevinin imar planlarına ibadet alanı olarak işlenmesi karar alındı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katıldığı toplantında, Bornova 2, Aliağa, Bayraklı, Çiğli, Konak ve Selçuk ilçelerindeki cemevlerinin imar planlarına ibadet alanı (cemevi) olarak işlenmesine yönelik raporlar görüşüldü. Teklif kabul edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!