Cemevinde birlik mesajı

Güncelleme Tarihi:

Cemevinde birlik mesajı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile Başbakan Mesut Yılmaz cemevi açılışı yapıp, Alevi vatandaşlara ‘Birlik, beraberlik içinde olalım. Aranıza nifak sokmayın’ mesajı verdiler. Trabzon'da yaptığı örtülü eleştiri nedeniyle, önceki gün Çankaya Köşkü'nün sert uyarılarına hedef olan Başbakan Yılmaz, dün bir süre Cumhurbaşkanı Demirel'le sohbet etti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da katıldığı Dikmen Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Merkezi'nin açılışı, Türkiye'deki bir tabunun daha yıkılmasına neden oldu. Bir Cumhurbaşkanı ve Başbakan ilk kez birlikte cemevi açılışı yaptı.

Dernek başkanı Ali Doğan, genel bütçeden Diyanet'e pay ayrılmasına son verilmesini isterken, zorunlu eğitimin 8 yıldan 12 yıla çıkarılmasını önerdi. Doğan'dan sonra konuşan Başbakan Yılmaz, Anadolu erenlerinin manevi desteğinin Türkiye'yi ayakta tuttuğunu belirterek, ‘‘Onların hayatlarında ayrımcılık, düşmanlık yoktu. Onlar hak ve gönül dostu; sevgi deryalarıdır’’ dedi. Bugün, cehaleti ilimle yenmenin çabası içinde olduklarını vurgulayan Yılmaz, cehaletin tek sonucunun acı ve ayrılık olduğunu söyledi. Hacı Bektaşı Veli'nin ‘‘İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır’’ dediğini hatırlatan Başbakan, ‘‘Eğer Allahımız, Peygamberimiz, kitabımız bir; liderimiz aynı ise aramıza nifak sokmamalıyız’’ dedi.

Hacı Bektaşı Veli'nin birlik, beraberlik ve kardeşliği tavsiye ettiğini söyleyen Demirel, ‘‘Onun dediği yolda yürünürse, beraber, bir ve kardeş olunur; aranan da odur. Türkiye'nin de buna ihtiyacı var’’ diye konuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!