Cemevi Başkanı’na yumruklu saldırı

Güncelleme Tarihi:

Cemevi Başkanı’na yumruklu saldırı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2022 07:00

Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, evinin önünde motosikletli iki kişinin yumruklu saldırısına uğradı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sarıtaş’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. İstanbul Emniyeti saldırganların yakalanması için özel ekip kurdu.

Haberin Devamı

ALEVİ Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı da olan Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, evinin önünde motosikletli iki kişinin yumruklu saldırısına uğradı. Aracında darp edilen Sarıtaş’ın yardımına oğlu yetişirken, kimlikleri belirsiz saldırganlar olay yerinden kaçtı.

ÖZEL EKİP KURULDU

Selami Sarıtaş’a yönelik saldırı Muharrem ayı programı dönüşünde Orhantepe Mahallesi’ndeki evinin önünde yaşandı. Kamera kayıtlarına göre daha önce de sokakta keşif yaptıkları iddia edilen motosikletli iki kişi, 5 Ağustos akşamı saat 22.00 sıralarında otomobiliyle eve dönen Selami Sarıtaş’a adres sorma bahanesiyle yaklaştı. Saldırganlardan biri çalışır haldeki motosiklette beklerken, diğeri otomobilin yanına yanaşarak adres sordu. Selami Sarıtaş saldırıyı şöyle anlattı: “Arkadaki indi yanıma geldi. ‘15 numara neresi?’ diye sordu. Geride kaldığını söyledim. Camım yarıya kadar açıktı. Sonra bana hakaret, küfür ederek yumruk atmaya başladı. Yaralandım. Matem günlerimizde bu tür olaylar hoş olmuyor. Sağduyulu bir şekilde kaosa fırsat vermeden bu günleri atlatacağız.” İstanbul Emniyeti, kaçan saldırganları yakalamak için özel ekip kurdu. Bölgedeki kamera kayıtları ile cep telefonu sinyalleri incelemeye alındı.

Haberin Devamı

VALİ’DEN GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ: CEZASIZ KALMAYACAK

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Selami Sarıtaş’ı dün evinde ziyaret etti. Yerlikaya, ziyaretin ardından sosyal medyadan paylaşım yaparak, "Saldırıyı lanetliyorum. Muharrem ayında birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize kastedenler cezasız kalmayacak" dedi.

Cemevi Başkanı’na yumruklu saldırı

ALEVİ VAKIFLARI FEDERASYONU: GÜVERCİN TEDİRGİNLİĞİ YAŞIYORUZ

ALEVİ Vakıfları Federasyonu Başkanı Haydar Baki Doğan, “Ankara’daki saldırıların devamı olarak düşünüyoruz. Bu süreç ciddi bir süreç. Alevi toplumu olarak güvercin tedirginliği yaşamaktayız. Biz bunun arkasında bir oyun olduğunu düşünüyoruz. Provokasyon olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda Alevi toplumunu itidale davet ediyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!