Çelmelere aldırmayın

Güncelleme Tarihi:

Çelmelere aldırmayın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

ANAP Grubu'nda hükümetin icraatını değerlendiren Başbakan Mesut Yılmaz, birlik içinde olmalarını isteyerek, ‘‘Çelmelere uğrayabiliriz, aldırmayın’’ dedi. Yılmaz kendilerinin de, Baykal'ın da mutabakata uymak zorunda olduğunu yineledi.

Başbakan Mesut Yılmaz, hükümetin önünde 10 ay boyunca koşması gereken zor bir yol olduğunu belirterek, ‘‘Çelmelere uğrayabiliriz. Bunlara aldırmayın, sinirleri bunu taşıyamayan arkadaşlar olabilir. Birlik ve bütünlük içinde olursak, Türkiye'nin ve partinin geleceği parlaktır’’ dedi.

Yılmaz, dün ANAP Grup toplantısında Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in sisteme ilişkin yeni önerilerini değerlendirmek yerine, bir hafta sonra bir yılını dolduracak hükümetin icraatını anlatmayı tercih etti. Yılmaz, IMF ile bir kaç gün içerisinde anlaşma imzalayacaklarını söyledi. Yılmaz, ‘‘Bu bir stand-by anlaşması değil. Sadece izlediğimiz programa destek verdiklerini gösteren yakın izleme anlaşması olacaktır. Bu bizim isteğimizi karşılayacaktır. IMF'den mali yardıma ihtiyacımız yoktur. Biz sadece Dünya piyasalarına yeşil ışık yakmasını istiyoruz. Bu bize ilave hiçbir yükümlülük getirmeyecektir’’ dedi.

CHP'YE HATIRLATMA

Yılmaz, CHP ile yaptığı mutabakata yönelik eleştirilere de yanıt verdi. Baykal ile yaptığı anlaşmanın Meclis'in iradesinin üzerinde olmadığını kaydeden Yılmaz, şunları söyledi:

‘‘Demokrasinin beşiği saydığımız Meclis iradesinin üzerine çıkmayız. Biz ANAP olarak, Baykal da CHP adına bu mutabakata uymak zorundayız. Ortaklarımız bu işten hoşnut değiller. Ecevit gönülsüz de olsa destek vereceğini ifade etti. Cindoruk eleştirilerini muhafaza etse de aykırı bir tutum içinde olmayacağını belirtti. Dolayısıyla yapılan mutabakat ne kadar eleştiriye konu olsa da geçerlidir. Bizim için tek amaç Meclis'i çalıştırmaktır. Anlaşmanın tek amacı istediğimiz yasaları çıkarmaktır. Türkiye'de siyasete iki önemli katkımız oldu. Biri koalisyon hükümetlerinin öcü olmadığını, diğeri ise milletin menfaati için uzlaşmaya hazır olduğumuzu göstermek oldu. Bu anlaşmanın olmazsa olmaz şartı, mutabık kalınan yasaların yasallaşmasına bağlıdır. Aksi durumda mutabakat yoktur. Bu yasalar çıkmadan seçim kararı alınmaz.’’

İstedikleri yasaların kabul edilmesi durumunda seçim kararı alınacağını ve yıl sonunda istifa edeceğini belirten Yılmaz, ‘‘Ondan sonra 1.5 yıl boyunca yaptıklarımızı anlatacağız. Seçimler sadece ANAP'ın değil, Türkiye'nin kaderini de değiştirecektir. Gittiğim her yerde görüyorum, ANAP'ın grafiği sürekli yükseliyor. ANAP doğru yoldadır’’ dedi.

Transfer mutluluğu

Başbakan Mesut Yılmaz, dün ANAP'a katılan altı belediye başkanının giriş bildirgelerini imzalarken, oldukça mutluydu. Yılmaz imzayı attıktan sonra, ANAP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeciler, ancak yakından duyulabilecek bir espri yaptı. İçeriği anlaşılamayan espriye, Başbakan Yılmaz ile hemen arkasında bulunan İstanbul Milletvekili Tekin Enerem, kahkahalarla güldü.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!