Çelikler İnşaat karton çıktı

Güncelleme Tarihi:

Çelikler İnşaat karton çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

İki kardeşin Bağcılar'da yaptıkları iki apartman tamamen çöktü. Çelikler İnşaat'a ait altı bina da oturulamaz hale geldi ve mühürlendi. Kayıplara karışan iki müteahhitin yaptığı dairelerde oturan 100'e yakın insan da sokakta yatıp kalkıyor.

Bağcılar'da yaptığı binalardan ikisi tamamen çöken ve yaptığı binalardan altısı da belediye tarafından mühürlenen Çelikler İnşaat'ın sahipleri Hikmet-Kemal Çelik kardeşler kayıplara karıştı.

Depremden en çok hasar gören yerlerden biri olan Evren Mahallesi Barkol, Altay 1, Sanayi, Ceylan Sokak ve Sabiha Caddesi'ndeki binaları yapan müteahhit kardeşler, 4'ü çocuk 9 kişinin ölümüne, 18 kişinin de yaralanmasına ve 100'e yakın kişinin de sokaklarda sabahlamasına neden oldu.

Avcılar ve Bağcılar'ın değişik bölgelerinde, Evren Mahallesi eski muhtarı Kemal Çelik ve kardeşi Bağcılar CHP 2. Başkanı Hikmet Çelik'e ait Çelikler İnşaat tarafından yapılan binalardan sağ çıkmayı başaranlar ise, müteahhit kardeşlere ateş püskürüyor.

Müteahhit Çelik kardeşlerin çökmeyen binaları içler acısı durumda. Binaların ya kolonları patlamış ya da ön cephesi yıkılmış. Karton gibi dağılan evlerde yakınlarını kaybedenler ise, ‘‘Burada yapılan cinayettir. Çevredeki diğer binalar yıkılmazken, bunun çökmesi çürüklüğünü gösterir. Bu vicdansız müteahhitleri asla affetmeyeceğiz’’ dediler. Müteahhit kardeşlerin Barkol Sokak'ta 4 kişinin ölümüne ve 15 kişinin yaralanmasına neden olan 'eserini' inceleyen inşaat ustaları, kiriş demirlerinin kancalarının atılmadığını söylediler. Ayrıca yanlış yapılan demirlerin dışında çimentodan da çalındığını belirttiler.

Çelik İnşaatın deprem bilançosu

Çelik İnşaat'ın Evren Mahallesi Altay 1 Sokak 31 No'lu apartmanında vicdansız müteahhitin kurbanı olanlar ise, şöyle: Yüksel Kaya, Rabia Kaya, Muammer Kaya, Zeynep Kaya, İbrahim Kaya.

Yerle bir olan diğer apartmanda ise, 2,5 yıllık evli olan Aysel Gökay, Turan Koç,İsa Bergel ve kimliği tespit edilemeyen bir kişi hayatını kaybetti.

Ayrıca müteahhit Çelik kardeşler, 18 kişinin yaralanmasına, duvarları patlayan ve kirişleri yıkılan evlerde oturan yaklaşık yüz kişiyi de sokaklarda yaşamaya mahkum etti.

Şehit kanıyla alınmıştı

Terör örgütü PKK'yla girdiği çatışmada Tunceli'de şehit olan Murat Karayazı'nın ailesine devlet tarafından verilen yardım parasıyla Çelikler İnşaat'tan ev alan baba Dilaver Karayazı kötü kaderine isyan ediyor.

Evren Mahallesi Sabiha Caddesi Numara 59'daki evini şehit oğlunun kanıyla aldığını söyleyen baba Karayazı, ‘‘Bu vicdansız müteahhit acaba geceleri rahat uyuyabiliyor mu? Ben bu evi alabilmek için her şeyimi sattım. Borç harç içinde aldım. Bu vicdansızların eminim oturdukları evinde tek bir çatlak bile yoktur’’ dedi.

Çelikler İnşaat'tan ev alıp yakınlarını kaybeden ve sokakta kalan vatandaşlar günlerdir Çelik Kardeşleri arıyor. Ama 'Ocağımızı söndürdü' dedikleri müteahhitler kayıplarda. Çelikler İnşaat'ın bürosunda çalışanlar ise, Çelik Kardeşlerin şehir dışında olduğunu ve yakında geleceğini söylüyor.

Yakında döneceklermiş

Çelikler İnşaat'ın bürosunda çalışanlar ise, müteahhit kardeşlerin şehir dışında olduğunu ve yakın zamanda geleceğini söylüyor. Çelikler İnşaat'ın kağıt gibi yaptığı 7 katlı Çelik Apartmanı'nın 6'ncı katında oturan 21 yaşındaki Aysel Gökay, göçük altında kalarak, yaşamını yitirirken, eşi Ertan Gökay, yaralı olarak kurtarıldı. Niğde Ulukışla'dan İstanbul'a gelin gelen, 2,5 senelik evli Aysel Gökay, eşiyle birlikte evlerine 1 yıl önce taşınmıştı. Aysel Gökay, daha sonradan kendisiyle beraber 4 kişiye mezar olacak evini, dış görünüşünü çok beğendiği için satın almıştı. Gökay, müteahhit Çelik kardeşlerin güven verici sözlerine inanmıştı. Aysel Gökay'ın en çok istediğiyse, bir çocuğunun olmasıydı.

Aysel Gökay, sorumsuz müteahhitin uygunsuz ve malzemelerden çalarak yaptığı binada hayalleriyle birlikte göçük altında kalarak can verdi. Geriye sadece fotoğrafları kaldı. Aynı apartmanda 20 yaşındaki kardeşi Turan Koç'u yitiren Orhan Koç, ‘‘Apartmanın 3'ncü katında oturuyorduk. 3 erkek kardeş bir odada kalıyorduk. Binanın yıkılmasıyla beton üzerimize çöktü. Annem, babam ve diğer dört kardeşim kurtulurken, erkek kardeşimi kaybettim. 2-3 ay sonra asker olacaktı’’ şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!