Çelik, iki ruhlu canavar

Güncelleme Tarihi:

Çelik, iki ruhlu canavar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

RP kökenli Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili İbrahim Halil Çelik'in Hürriyet ve Cumhuriyet gazetesi muhabirleri Kamuran Zeren ve Türay Köse'ye sözlü saldırısına başta kadın siyasetçiler olmak üzere bir çok kesimden büyük tepki geldi.

Devlet Bakanı Işılay Saygın, ‘‘O sözü aynen iade ediyorum. Böyle saldırı ancak RP zihniyetindekilere yakışır'' dedi. Saygın dünkü basın toplantısında, ‘‘Herkes aklını başına almalı. Biri çıkıyor ‘2 milyon bilmem ne var' diyor. Diğeri çıkıyor ‘medyanın kumandalı bilmem nesi' diyor. Olayları hep beraber yaşamaktayız'' dedi. CHP Grup Başkanvekili Oya Araslı da, ‘‘Gazeteci arkadaşlarımız, toplumu bilgilendirme görevlerini yerine getiriyorlar'' dedi. DTP Manisa Milletvekili Ayseli Göksoy ise şunları söyledi:

‘‘RP'nin kadınlar hakkında ne düşündüğünün örneğidir. Zaten Çelik, kadına doymayan bir adam. İki karısı var, üçüncüsünün peşinde. İki ruhlu bir canavar. İçleri karanlık yarasa, dışları sempatik, güleryüzlü. Bunları dini açıdan şeytan olarak görüyorum. Bu şeytanlar, hisleri güçlü olduğu, bu nedenle kolay kandıramadıkları için kadınlara düşmanlar. Bu adamın bayan gazetecilere karşı talihsiz konuşması, karanlık ruhunun dışarı aksetmesidir. Kötü söz sahibine aittir.

Meslek kuruluşlarının tepkileri ise şöyle:

Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Muhabirleri Derneği: Bu saldırı ve çirkin sözler Türkiye'nin götürülmek istendiği karanlık rejimle ilgili düşüncelerin ve özlemlerin dışa vurumudur.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti: Hakaret, küfür ve kabakuvvet gerçekte normal bir davranış değil, çarpık bir zihniyetin ürünüdür.

Basın Konseyi: Gazetecilerin soru sormasına bile tahammülü olmayan çağdışı zihniyet sahibi milletvekilini derhal kamuoyu önünde bayan gazetecilerden özür dilemeye çağırıyoruz.

Güvenlik ve Hukuk Muhabirleri Derneği: Hiç layık olmadığı halde, Atatürk'ün kurduğu yüce Meclis'in çatısı altına girmeyi başarmış Çelik'in, arkadaşlarımıza söylediği sözlerde kendisini tarif ettiğine inanıyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!