Çelik: Egemenlik ile çocuklar arasında bağ var

Güncelleme Tarihi:

Çelik: Egemenlik ile çocuklar arasında bağ var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2008 12:53

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, milli egemenlik ve çocuklar arasında bire bir bağlantı olduğunu belirterek, çocukların Türkiye'nin geleceği ve egemenliğinin güvencesi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bakan Çelik, çocuklara “Ülkemizde ve dünyada zaman zaman olumsuzluklar yaşanabilmektedir. Bu olumsuzluklar sakın ola ki sizin saf ve temiz duygularınızı gölgelemesin. Sakın ola ki karamsarlığa düşmeyin veya kapılmayın. Siz, her zaman iyimserlikle, yaşama sevinciyle, özgüvenle kendinizi, ailenizi ve ülkemizi geleceğe hazırlayacaksınız” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda tören düzenlendi.
Çelik, tören öncesinde, Ankara Valisi Kemal Önal, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Garnizon Komutanı Korgeneral Arslan Güner ile üstü açık arabayla stadyumda tur atarak, çocukları ve vatandaşları selamladı. Çelik, çocuklara, “Gül bahçemizin gonca gülleri, bayramınız kutlu olsun” diye seslendi.
İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, şef Süreyya Çağlar yönetimindeki TRT Çocuk Korosu, 23 Nisan marşları söyledi.

Haberin Devamı

Törende çocuklar, protokolde oturan Bakan Çelik, Vali Önal, Gökçek ve Korgeneral Güner'e çiçek sundu. Çelik ile prokoldeki yetkililer, kendilerine çiçek veren çocukları kucaklarına alarak, bir süre sohbet ettiler.

Daha sonra, “Andımız”ı okuyan Zeki Güdüllüoğlu İlköğretim Okulu'ndan Metehan Kaya ile Baldudak İlköğretim Okulu'ndan Hilal Duman'a, tören alanındaki tüm çocuklar eşlik etti.

Çelik, törende yaptığı konuşmaya da “Gül bahçemizin gonca gülleri çocuklar, ülkemiz ve dünya çocukları, bayramınız kutlu olsun” diyerek başladı.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, 88 yıl önce Ankara'da, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığını ve Atatürk'ün bu günü çocuklara bayram olarak armağan ettiğini anımsatan Çelik, “Milli egemenlik ve çocuklar arasında bire bir bağlantı vardır. Çünkü siz, bizim geleceğimizin ve egemenliğimizin güvencesisiniz. 88 yıl önce olduğu gibi her yıl ve bu yıl da büyük coşkuyla, büyük gururla, büyük millet bayramını hep birlikte kutluyoruz” diye konuştu.
Çelik, bugünün KKTC ve yurt dışı temsilciliklerinde de heyecanla kutlandığını ifade etti.

“ÜLKEMİZİ GELECEĞE HAZIRLAYACAKSINIZ”

Herkesin savaşların, açlığın, yoksulluğun olmadığı bir dünya özlemi kurduğunu anlatan Çelik, şöyle devam etti:
“Büyüklere göre daha barışçı olan siz çocuklar böyle bir dünya kurabilirsiniz. Sevginin hakim olduğu, barışın hakim olduğu, dostluğun ve kardeşliğin hakim olduğu, mutluluk ve refahın olduğu bir dünya kurmak siz çocukların elindedir. Bunu gerçekleştirmeniz için, iyi yetişmeniz için, kendinizi ve ülkemizi aydınlık günlere daha iyi hazırlayabilmeniz için biz yöneticileriniz ve öğretmenleriniz olarak, elimizden gelen her çabayı gösteriyoruz.

Haberin Devamı

Ülkemizde ve dünyada zaman zaman olumsuzluklar yaşanabilmektedir. Bu olumsuzluklar sakın ola ki sizin saf ve temiz duygularınızı gölgelemesin. Sakın ola ki karamsarlığa düşmeyin veya kapılmayın. Siz her zaman iyimserlikle, yaşama sevinciyle, özgüvenle kendinizi, ailenizi ve ülkemizi geleceğe hazırlayacaksınız.”
Öğretmenlere de hitap eden Çelik, şunları söyledi:

“Şefkatli ellerinize teslim ettiğimiz yavrularımız, çocuklarımız, size verilmiş olan emanetlerdir. Dağarcığınızdaki bilgileri sevgiyle yoğurup dünyanın en saygın ve en fedakarlık gerektiren mesleğini icra ediyorsunuz. Çocuklarımızı cumhuriyete yakışır nesiller olarak yetiştirme konusunda büyük gayretler içinde olduğunuzdan zerre şüphemiz yok. Çocuklarımızın geleceği adına sizlere bu gayretlerinizden, fedakarlıklarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

Hüseyin Çelik, velilere de coşkuyla kutladıkları bu bayramda çocuklarına eşlik ettikleri için teşekkür etti.
23 Nisan kutlamalarına katılan dünya çocuklarına da seslenen Çelik, Türkiye'den, Türk kardeşlerinden kendi ülkelerine selam, sevgi ve güzellikler götürmelerini istedi. “Dünya barışına katkı sağlayan, anlamlı destek veren bu ziyaretinizin bizim için çok önemli olduğunu büyüklerinize iletin” diyen Çelik, tüm çocuklara parlak bir gelecek, mutlu yarınlar dileyerek konuşmasını tamamladı.

Nurettin Ersin İlköğretim Okulu'ndan Ayşe Buse Karabıyık da öğrenciler adına yaptığı konuşmasına, “Yüce Atam, sayende biz bu bayramı kutluyoruz” diyerek başladı.

Haberin Devamı

Tüm çocukların Ulu Önder Atatürk'e şükran borçlu olduğunu dile getiren Karabıyık, “Çocuklar bugün dizlerini vura vura zeybek oynuyor. Bugün 23 Nisan. Her gönülden birer kuş havalanıyor” dedi.

Dünyanın her yerindeki çocukların 23 Nisanını kutlayan Karabıyık, “Bana güvenin, bize güvenin Atam. Hepimizin bayramı kutlu olsun” sözleriyle Türk çocuklarına bu bayramı armağan ettiği için Atatürk'e teşekkür etti.
Bu arada, tören alanında bulunan ve tansiyonu düştüğü belirtilen bir kız çocuğu tedavi altına alındı.

ÇOCUKLARDAN BÜYÜKLERE MESAJ

Konuşmaların ardından Bakan Çelik, protokolde bulunan diğer yetkilerle birlikte, ilköğretim okulları kapsamında düzenlenen “Dünyanın Kalbi Durmasın” konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Haberin Devamı


Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu'nun şov yaparak mini bir konser verdiği törende, öğrenciler tören geçişi yaparak, protokolü selamladılar. Geçiş sırasında öğrencilerin “Türkiye çöl olmasın”, “Çocuklar için sigarasız çevre”, “Aşılı çocuklarla sağlıklı yarınlara”, “Medya okuryazarlığı dersini seçin” gibi değişik mesajlar içeren pankartlar taşıdıkları görüldü.

Törende, öğrenciler, 23 Nisan Bayramı dolayısıyla hazırladıkları gösterilerini sergilerken, protokol tribününün karşısındaki tribünlerde yer alan fon grubu öğrencileri de ellerindeki kartlarla gösterilerle ilgili şekil ve yazı oluşturdular.

Fon grubu öğrencilerinin, halkoyunları oynanırken “Anadoluyum ben”, izcilerin gösterisinde “İzciyiz inandık kardeşliğe”, danslarda da “TEMA, Türkiye çöl olmasın” ile “RTÜK akıllı işaretler” gibi yazılar oluşturdukları dikkat çekti.

Törende, engelli öğrenciler de tekerlekli sandalye ve koltuk değnekleriyle gösteri yaptılar.

Törenin ardından protokoldekiler sahaya inerek çocukları selamladılar. Tören alanındaki çocuklardan büyük ilgi gören Çelik, çocuklarla fotoğraf çektirdi.
Gazetecilerin Galatasaray-Fenerbahçe derbisiyle ilgili sorusu üzerine Çelik, Galatasaraylı olduğunu ancak iyi oynayanın kazanmasını istediğini ifade etti. Çelik, gazetecilerin ısrarı üzerinde de maçın 2-1 Galatasaray'ın galibiyetiyle biteceği tahmininde bulundu.

DOĞU ANADOLU'DAN KONUK ÖĞRENCİLER

Çelik ve Vali Önal, daha sonra, tribünlerde oturan Ağrı'nın Doğubayazıt Ayrancı Arpalı İlköğretimokulu öğrencilerinin yanına giderek, birlikte fotoğraf çektirdi.
Çocukların, okul öğrencisi Şiyan Güler'in TBMM Başkanı Toptan'a bir mektup yazması ve Toptan'ın mektuba yanıt olarak öğrencileri Ankara'ya davet etmesi üzerine başkente geldikleri öğrenildi. Öğrencilere, Ankara'nın tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı belirtildi.


Şiyan Güler de gazetecilere, Ankara'da olmaktan çok mutlu olduğunu, en fazla törendeki gösterileri beğendiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!