Çelik: AK Parti'de kavga yok

Güncelleme Tarihi:

Çelik: AK Partide kavga yok
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 04, 2002 15:24

AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Çelik, partisinde kavga olmadığını belirterek, "Güç odaklarından medet umarak siyaset yapılmaz" dedi.

Haberin Devamı

Çelik, Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan ve Adıyaman Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat ile TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Hüseyin Çelik, bazı gazetelerdeki "Doğan ve Fırat'ın bir toplantıda Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdikleri" yönündeki haberlere tepki gösterdi. Sözkonusu toplantıda birçok milletvekilinin söz aldığını ve bazı görüşlerini aktardıklarını anlatan Çelik, "Kesinlikle Recep Tayyip Erdoğan'ın çekilmesine yönelik en ufak bir söz sarf edilmemiştir. Terbiye sınırlarını aşan en ufak bir eleştiri de sözkonusu değildir" dedi.

Çelik, bu tür haberleri "AK Parti'ye yönelik karalama kampanyaları" olarak nitelendirerek, bunun basın ahlakıyla bağdaşmadığını söyledi.

HAKSIZLIK KAMPANYASI

Partisinin gücünü halktan aldığını ve doğrunun yanında olduğunu anlatan Çelik, "Bugün, AK Parti'ye belli menfaat çevrelerinin dürtmesi sonucu adeta bir ambargo uygulanıyor. Bir haksızlık kampanyası başlatılmıştır. Medyanın bu kampanyaların karşısında olması lazım. Bunları destekleyen yayınlar medyamıza yakışmıyor" şeklinde konuştu. Çelik, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Ak Parti'de kavga yoktur. Bugün AK Parti 2.5 milyon insandan oluşan teşkilat kuruy. Bunu çekemeyenler, bunu hazmedemeyenler bu tür yayınlar yapıyor.

Siyasete dışarıdan, şu veya bu çevrelerden müdahaleyi bırakın. Türk siyaseti dibe vurdu. Hepimizin siyasete ihtiyacı var. Siyasetin alternatifi siyasettir, böyle güç odaklarından medet umularak siyaset yapılmaz. Ak Parti'nin çekilmesiyle meydanın kendisine kalacağını düşünen bazı çevreler, başkasının felaketiyle kendi saadetini oluşturacaklarını düşünenler (AK Parti seçime sokulmayacak. Dolayısıyla millet bize teveccüh edecek) diye bir züğürt tesellisi içindedirler."

Avni Doğan ve Dengir Mir Mehmet Fırat da haberlerde ileri sürülenlerin toplantıda yaşanmadığını bildirdiler.
  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!