Cehennem sıcağı can aldı

Güncelleme Tarihi:

Cehennem sıcağı can aldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2002 01:59

Yurdun büyük bölümü dün boğucu sıcaklarla kavruldu. Meteorolojinin önceden uyardığı ‘‘cehennem sıcağı’’ Antalya'da can aldı. Sıcaklar, nefes almayı güçleştirirken, yüksek orandaki nemle birleşince dayanılmaz hal aldı.

Sahillerde, yüzme havuzları ve dağlardaki yaylalar, kavurucu sıcaklardan kaçanları serinletemedi.

Hastanelerin acil servisleri, aşırı sıcaktan etkilenen hipertansiyon, astım ve kalp hastalarıyla doldu. Fenalaşan birçok kişi oksijen verilip klimalı ortamda dinlendirildikten sonra taburcu edildi. Özellikle Akdeniz Bölgesi'nde sıcakların etkisindeki güneş çarpması olayları da arttı.

ANTALYA Topçular 3'üncü Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda görevli er Volkan Biçici, dün öğle saatlerinde eğitim sırasında sıcaktan bayılınca Antalya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Güneş çarpması teşhisi konulan ve tedaviye alınan er Biçici yaşamını yitirdi.

ADAPAZARI Serdivan Arabacıalanı Mevkiinde oturan 22 yaşındaki bir çocuk annesi Bedia Reis ise, aşırı sıcakta yürürken birden yere yığıldı. Eşi Tuncay Reis'in özel bir hastaneye götürdüğü Bedia Reis kurtarılamadı. Bedia Reis'in ani tansiyon düşmesi sonucu öldüğü belirtildi.

İZMİT Yenidoğan Mahallesi'nde oturan 24 yaşındaki Selim Sazlıdereli, önceki gece saat 02.00 sıralarında sıcaktan uyuyamayınca hava almak için balkona çıktı. Ancak yarı uykulu olan genç dengesini kaybederek 4'üncü kat balkonundan düştü. Yakınlarının farketmesi üzerine hastaneye kaldırılan Sazlıdereli kurtarılamadı.

ÇUKUROVA Basra alçak basıncının etkisi altında olan Çukurova da dün kelimenin tam anlamıyla kavruldu. Adana'da aşırı sıcak ve nem, kentte yaşayanları nefes alamaz hale getirdi. Hava sıcaklığının 40 dereceye yükseldiği kentte, nem oranının da yüzde 56'yı bulması, yaşlılar, hastalar ve çocukları zor durumda bıraktı.

ASFALT ERİDİ Antalya ve çevresinde kavurucu sıcaklardan dolayı, yolları kaplayan kalitesiz asfaltlar eridi. Araçlar yollarda kalırken, şehir içindeki termometreler 50 derece santigratı gösterdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!