Cazcı düğünü

Güncelleme Tarihi:

Cazcı düğünü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'nin uluslararası düzeyde tanınmış caz sanatçısı Burhan Öçal, sazlı sözlü ve coşkulu bir düğünle dünya evine girdi. Öçal'ın düğününde dünyaca ünlü müzisyenler, Türk müziği ezgileri ve ritimleriyle çılgıncasına eğlendiler.

Dünyaca ünlü vurmalı çalgılar sanatçımız Burhan Öçal, 3 Ağustosta Zürih'te yapılan nikahın ardından, önceki gece Büyükada Anadolu Kulübü'nde Arkeolog Çiğdem Maner ile evlendi.

Burhan Öçal, iki yıl önce Almanya'da arkeoloji üzerine yüksek eğitim gören Çiğdem Maner'le bir sergide tanışmıştı. Daha sonra Öçal'ın konserlerinden dolayı dünyanın değişik ülkelerinde buluşup hasret gideren iki sevgili, evlilik isteklerini nihayet gerçekleştirdi.

KIRKLARELİ EKİBİ GELDİ

Bol müzikli düğün gecesine Öçal'ın yurtdışında çalışmalar yaptığı dünyaca ünlü piyanist George Kuntz, gitarist Eliot Fitz, 20 yıllık arkadaşı Okay Temiz, Fransa ve Amerika menajerleri ile aile yakınları katıldı. Gecede sanatçının Türk grubu İstanbul Orient Ensemble, İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu üyelerinden Arif Erdebil, Yurdal Tokcan, Selim Güler ve Eliot Fitz, birer mini konser verdi. Ayrıca Burhan Öçal'ın doğum yeri olan Kırklareli'den geceye katılan Belediye Başkanı Kadri Gökçe'nin getirdiği Süleyman Durmuş ve arkadaşlarından oluşan davul zurna ekibi, yabancı konuklar tarafından ilgiyle izlendi. Özellikle ünlü gitarist Eliot Fitz, oyun havalarının oynak ritimlerini çok severek gece boyunca göbek attı. İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu, gecede 16'ıncı ve 17'inci yüzyıllara ait iki eser yorumladı.

Nikahın Zürih'te aile arasında yapılmasının ardından düğünün Büyükada'da yapılmasının nedeni ise, Çiğdem Maner'in büyükbabası'nın vasiyeti olarak açıklandı. Çift, davetlileri Bostancı İskelesi'nde karşıladı ve motorla Büyükada'ya gidildi. Öçal çifti, Fethiye'deki kısa bir tatilin ardından balayı için ocak ayında Hindistan'a gidecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!