Çaykara katliamı sanığı, ilk kez hakim karşısında

Güncelleme Tarihi:

Çaykara katliamı sanığı, ilk kez hakim karşısında
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2009 21:16

TRABZON'un Çaykara İlçesi'ne bağlı Ulucami Köyü'nde, 11 Ağustos 2007 tarihinde aynı aileden 5 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla tutuklu bulunan Eyüp Terzi, Trabzon 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı.

Eyüp Terzi, “Öldürülen çocukları çocuğum gibi severdim. Bu cinayetleri işlemiş olsam gidip de polise teslim olmazdım” dedi.

Çaykara'nın Ulucami Köyü'nde, kayınpederi Muzaffer Gargar (54), baldızı Yeter (26), ikiz kayınbiraderleri Metin (12) ve Murat Gargar (12) ile yoldan geçen çoban Ali Güven'i (35) Kalaşnikof marka makineli tüfekle öldürdüğü iddia edilen sanık Eyüp Terzi daha sonra firar etmişti. Eyüp Terzi'ye yardım ettiği ileri sürülen akrabası Mustafa Terzioğlu, 31 Ağustos 2007'de Hatay'da yakalanmıştı. Olayın zanlısı olarak aranan Eyüp Terzi, 7 Mayıs 2008 tarihinde İstanbul Fatih'de bir otopark işletmecisini silahla vurarak öldürdüğü ve 1 kişiyi de silahla yaraladığı iddiasıyla hakkında bir arama kararı daha çıkarılınca İstanbul'da polise teslim olmuştu.

ÖLDÜRSEM POLİSE TESLİM OLMAZDIM

Çaykara cinayetinin 15'inci duruşması bugün Trabzon 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmad, İstanbul'dan getirilen katil zanlısı Eyüp Terzi ilk kez hakim karşısına çıkarken, cinayette kendisine yardım ettiği iddiasıyla tutuklu bulunan akrabası Mustafa Terzioğlu da hazır bulundu.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Eyüp Terzi, “Ben kimseyi öldürmedim. Bu kişileri kimin öldürdüğünü ise bilmiyorum. Sanık Mustafa Terzioğlu'nu tanımıyorum. Burada ilk kez görüyorum. Olayla kullanılan kalaşnikof marka silah bana ait değil. Olay olduğunda köyde değildim. Ölen Muzaffer Gargar, çocukları ve diğer maktül Ali Güven ile bir husumetim yoktur. İstanbul'da başka bir cinayet olayından dolayı hakkımda arama kararı olduğu için kendim gidip polise teslim oldum. İstanbul'daki cinayeti de ben işlemedim. 6 kişiyi öldürmüş olsam gidip polise teslim olmazdım” diye konuştu.

METİN VE MURAT'I ÇOCUĞUM GİBİ SEVERDİM

Eyüp Terzi, kendisine atılan suçun tamamen komplo olduğunu ileri sürerek, ”Benim hasımların var. Kimin komplo kurduğu konusunda ise hiçbir şey söyleyemem. Ben zaten şartlı tahliye olmuş birisiyim. Bu cinayetleri işleyip de teslim olmam mümkün değil. Metin ve Murat Gargar'ı kendi çocuğum gibi severdim. Allah hepsini rahmet eylesin” dedi.
Diğer sanık Mustafa Terzioğlu ise Eyüp Terzi'nin anlattıklarına ekleyeceği bir şeyi olmadığını söyledi. Mahkeme heyeti, duruşmayı 11 Mart 2009'a erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!