Çatıdaki kar şelale gibi aktı

Güncelleme Tarihi:

Çatıdaki kar şelale gibi aktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2021 14:14

BİTLİS’te iki katlı binanın çatısında biriken ve kalınlığı 1 metreyi bulan kar kütlesi şelale gibi caddeye aktı. Saniye saniye görüntülenen olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Haberin Devamı

Bitlis kent merkezinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, zaman zaman tehlikeli anların da yaşanmasına neden oluyor. Bugün saat 12.00 sıralarında kent merkezindeki Kazım Dirik Caddesinde meydana olayda Bitlis Kalesi'nin hemen altında bulunan gözlükçü ve kuyumcu dükkanlarının bulunduğu 2 katlı binanın çatısında biriken ve kalınlığı 1 metreyi bulan kar kütleleri, metal çatıdan koparak adeta bir şelale gibi yola akmaya başladı. Bu sırada yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı engellerken, bu anlar ise bir vatandaş tarafından saniye saniye görüntülendi. Yetkililer, kar yağışı sonrası özellikle çatılarda biriken karların oluşturabileceği tehlikeler konusunda vatandaşları uyardı.

Çatıdaki kar şelale gibi aktı
GÖRÜNTÜYÜ ÇEKEN KİŞİ UYARDI: DİKKATLİ OLUNSUN

Bitlis'te, 2 katlı binanın çatısında biriken ve kalınlığı 1 metreyi bulan kar kütlesinin şelale gibi caddeye aktığı anı cep telefonu kamerasıyla görüntüleyen İsmail Burhan, yaşananları anlatıp, uyarılarda bulundu. Telefonu ile uğraşırken olayın meydana geldiğini belirten Burhan, "Bitlis’te kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar kalınlığı 1 metreyi aştı. Çatılarda biriken karlar, havanın yumuşaması ile düşmeye başladı. Daha önceki yıllarda çatıdan düşen karlardan dolayı ölen vatandaşlarımız var. Bu konuda vatandaşlarımız dikkatli olsunlar" dedi. 

BAKMADAN GEÇME!