Castro'nun yaptığını vali yapmıyor

Güncelleme Tarihi:

Castronun yaptığını vali yapmıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2007 00:00

Zeki Alasya, valiye sitem etti: "Biz Küba'da film çektik, Castro herkesi seferber etti, aynı şeyi burada göremiyoruz."

Haberin Devamı

Castronun yaptığını vali yapmıyor

Zeki Alasya, Ferhan Şensoy ile Küba'da çekimlerde...

Çekimleri Gömeç'te süren "Sacayağı" filmine gerekli desteğin verilmediği söyleyen Zeki Alasya, valiye sitem etti: "Biz Küba'da film çektik, Castro herkesi seferber etti, aynı şeyi burada göremiyoruz."
Üç arkadaşın öyküsü
Uzun yıllar Kartal Tibet'in yönetmen yardımcılığını yapan Berrin Dağçınar'ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği ilk sinema filmi "Sacayağı"nın çekimlerine Ayvalık Gömeç'te başlandı. Zeki Alasya, Tarık Pabuccuoğlu, Zeynep Eronat, Ceren Soylu, Suzan Aksoy, Sedef Avcı, Haldun Boysan, Mehtap Anıl'ın gibi ünlü isimlerin rol aldığı filmin çekimleri aşırı sıcaklara rağmen sürüyor. Film, üç yakın arkadaşın, içlerinden birinin oğlunun görme yetisini kaybetmesi üzerine para bulmak için giriştikleri mücadeleyi anlatıyor.
Bize saygı gösterilmiyor
İki yıl önce "Şans Kapıyı Kırınca" filminin çekimleri için Küba'ya gittiğini söyleyen Zeki Alasya, çekimler boyunca Küba Devlet Başkanı Fidel Castro'nun her türlü desteği verdiğini ama ülkesinde aynı şeyi göremediğini söyledi. Alasya, "Balıkesir valisinin arabası geldi ve gitti. Dur be adam, orada bir grup sanatçı var. Gelmiş, çalışıyorlar, 'Nasılsınız, kolay gelsin' de. Ama yapmadı. Sanatçılarınıza ve yörerinizdeki olan bitenlere sahip çıkın. Orada çalışıyorlar, lokantalarında yemek yiyorlar, içiyorlar, para kazandırıyorlar" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!