Cannes'dan Fatih Akın açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Cannesdan Fatih Akın açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2014 00:00

67. Uluslararası Cannes Film Festivali'nin yarışma filmlerinin açıklandığı basın toplantısı devam ediyor. Festival Direktörü Gilles Jacob ve yöneticisi Thierry Fremaux, Nuri Bilge Ceylan'ın filminin 3 saat 16 dakika olduğunu açıklayınca salonda büyük bir gürültü koptu. Fremaux, Fatih Akın'ın The Cut filminin listede yer almamasının nedeniniyse filmin tam olarak tamamlanmamasına bağladı.

Haberin Devamı

Cannesdan Fatih Akın açıklaması


‘KIŞ UYKUSU’NU FİLMİ BAŞLARDA GÖSTERECEĞİZ

Paris'te Champs Elysees Caddesi üzerindeki UGC sinemalarından düzenlenen Cannes'ın yarışma listesinin açıklandığı geleneksel basın toplantısında Fremaux, alfabetik sıralamayla açıkladığı yarışma listesinde Nuri Bilge Ceylan'ın "Kış Uykusu" filmi hakkında, "Nuri Bilge Cannes'ın alıştığı yüzlerden. Artık Cannes'ın alışılagelen isimlerinden oldu. ‘Kış Uykusu’ filmi 3 saat 16 dakika sürüyor" dedi. Filmin uzunluğu karşısında salondan büyük bir kahkaha yükselince Fremaux, "Bir Türk kışı, derin Türkiye’nin kışı. İstanbul’da, Ankara’da değilsiniz. Küçük bir yerde geçiyor. Yalnızlık, uzaklık, Ceylan'ın tarzının devam ettiği bir film... Elimizden geldiği kadar başlarda göstererek sizin bu filmin diyaloglarını tümüyle izlemenizi sağlamaya çalışacağız" diye konuştu.

Cannesdan Fatih Akın açıklaması

Haberin Devamı

FATİH AKIN ÇEKİLDİ

Hürriyet'in 18 kişilik yarışma listesinde Fatih Akın'ın da bulunmasının beklendiğini ancak Akın'ın listeden çekildiğini açıkladığı" sorusu üzerine Fremaux, "Nedenini kendisine sorun" dedi. "Sizin bir fikriniz var mı, kişisel mi, politik mi?" sorusu üzerine de Fremaux, "Fatih önemli bir yönetmen, başarılı bir sinemacı. Her şeyden önce değerli bir dost. Elbette nedenlerini tümüyle biliyoruz. Ama ne kişisel ne politik bir neden. Sanıyorum filminin tam olarak tamamlanamaması nedeniyle tereddütleri oldu. Ama bu sene Nuri Bilge Ceylan var ve 3 saat 16 dakikalık filmiyle kendisinden uzun uzun söz edeceğiz" dedi.

Cannesdan Fatih Akın açıklaması
FATİH AKIN'DAN CANNES İPTALİ

CANNES YİNE POLİTİK

Cannes her sene olduğu gibi yarışma listesinde ve özel gösterimlerde, Mali'den Ukrayna'ya, Çeçen savaşından Suriye'ye ve Sarayevo'dan Rusya'ya politik filmlere geniş yer verecek.

Özel seansta, Usama Muhammed’in “Gümüş Su / Eau Argentee” adlı Suriye’yi anlatan filmi, Ukranalı yönetmen Sergei Loznitsa’nın “Meydan / Maidan”, Gabe Polsky’nin Rus buz hokeyi takımını anlattığı filmi “Kızıl Ordu/Red Army”, “Sarajevo Köprüsü” ve son olarak karikatürist Plantu’nun “Başlattığı Barış için Karikatür” hareketini anlatan “Karikatüristler, demokrasinin fantezistleri” filmleri yarışma dışında, özel seansta gösterilecek…

BAKMADAN GEÇME!